perjantai 6. lokakuuta 2017

PerspektiiviäOlo tuntuu vähän kuumeiselta, jäisinkö kotiin ja sänkyyn? 
Ulkona sataa, ei huvita mennä pihatöihin. Jos sitten keväällä.
Lapset on taas vailla jotakin, voisko ne joskus vaatia niitä isältä?

Vastaavanlaisia ajatuksia pyörii varmasti monen äidin päässä silloin tällöin. Tulee märistyä ihan pienistä turhamaisista asioista. Ja ukkelinkin kanssa tulee riitaa ihan mitättömistä. Mutta mitä jos ei ole vaihtoehtoa? Pihatöiden hoito ensi keväänä saattaa olla myöhäistä. Lapset joutuvat esittämään vaatimuksia isälleen. Jospa vain väsymyksen ja töistä poissaolon syynä olisikin vain pikku flunssa.

Bikken tämän päivän postaus sai silmäni kyyneliin ja taisinpa antaa itselleni vähän tukkapöllöä kaikesta laiskuudesta, saamattomuudesta sekä turhasta valituksesta. Kyllä muuten hävettää ja paljon! Bikke on viiden lapsen äiti ja sairastanut levinnyttä rintasyöpää vuodesta 2012. Ja Bikke on ROHKEA!

Ideahuone, Tampere


Olen tavannut Bikken kerran. Elokuun loppupuolella olimme pienellä bloggaajaporukalla tutustumassa keväällä avattuun hieman erilaiseen sisustusliikkeeseen Tampereella, Ideahuoneeseen. Bikke tuli paikalle iloisena ja sydämellisenä, vaikka voin vain arvailla, miltä hänestä tuntui sisällä. Kun muut herkuttelimme pizzalla, Bikke lämmitteli kaupan valmissoppaa, kun ei vaan oikein pysty syömään mitään. Mutta sekin meni ihanalla huumorilla.

Ideahuonen persoonalliset korut


Lokakuu on perinteisesti Roosa nauha -kuukausi. Roosa nauha -keräys kestää koko lokakuun. Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 13.10. Silloin kuka tahansa voi järjestää Roosa nauha -hengessä tempauksen tai tapahtuman, jolla kerää varoja rintasyöpätutkimukselle. Kannattaa haastaa vaikka ystävät ostamaan edes perinteinen kolmen euron hintainen Roosa nauha rintaan. Ei ole auttaminen rahasta kiinni. Keräys huipentuu 31.10. Posse-ohjelman Roosa nauha -iltaan, jolloin nauhan suunnittelijat haastavat koko Suomen mukaan voittamaan syövän.

Roosa nauha -tuotteita ostamalla tuet myös arvokasta työtä. Itse ostan perinteisen nauhan lisäksi ainakin ruusuja. Airamin retrolamppu kiinnostelisi myös, samoin rannekoru. Ja siivoustuotteet ovat aina tarpeellisia.


23 kommenttia:

 1. Ihana, tärkeä postaus. Juuri toissapäivänä ostettu roosanauha on työ puvun rintataskussa, roosa retro lamppu ilahduttaa kotona. Lisäksi annan oman panokseni vielä täällä töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä joista ne isotkin järvet kasvaa 💕 Hyvällä asialla olet niin vapaa-ajalla kuin työssäsikin.

   Poista
 2. Niin totta! Ja nyt hävettää muakin, koska en ole vielä käynyt lukemassa Bikken postausta. Mutta on kyllä sen sortin soturi, että vetää tällaisen vellihousun hiljaiseksi aina, kun Bikkeä kuuntelee. Joku kohtuus pitäisi sentään siinäkin olla, paljonko yhden ihmisen (ja todellakin ennenkaikkea viiden lapsen äidin, joka sekin on jo ihan mielettömän vaativa pesti) niskaan vaikeuksia kaadetaan.

  Hyvä kirjoitus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, ettei elämä tiedä mitään kohtuullisuudesta, ei näissä isoissa asioissa kuten ei pienemmissäkään. Bikke on kyllä rohkea soturi 💕

   Poista
 3. <3 Tärkeä kirjoitus ja aihe. Mulla asia liippaa sillä lailla läheltä, että mummini on kuollut rintasyöpään ja Äidiltäni on leikattu alkuvuodesta rintasyöpä. Pistää mietteliääksi. Elämä on lahja ja terveys myös.

  Kiitos tästä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä teillä onkin osunut kohdalle ikävä asia ja vielä lahteen kertaan. Näistä tarinoista tulee vain lisäintoa osallistua kampanjaan, jotta hoitokeinoja löydettäisiin. 💕

   Poista
 4. Iso rispekti kaikille voimanaisille, jotka onnistuvat isoista vastoinkäymisistä huolimatta säilyttämään positiivisuutensa ja pyörittämään arkea <3

  Kaikki vakavat sairaudet ovat sanoinkuvaamattoman kurjia :( Etenkin mun sympatiat saavat kroonisia tauteja sairastavat pienet lapset ja nuoret sekä pienten lasten vanhemmat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, rispektii!

   Pienten lasten sairaudet on kyllä todella kamala asia. Vaikka meidän neidillä ei ollutkaan syntyessään mitään hätää, näin kuitenkin kaikenmoista lastenosastolla kolmen viikon aikana. Sen jälkeen olen ollut entistä herkempi lasten sairauksista kertovien juttukem suhteen. Esim. Elämä lapselle -konsertissa olevia inserttejä en pysty katsomaan tai siten vollotan ja katselen. 💕

   Poista
 5. Nykyään syöpä on niin yleistä että valitettavan moni tuntee jonkun joka on sairastunut, sairastanut tai jonkun tutun tutun:( Mä oon aina hengessä mukana näissä keräyksissä, pieni ele ja kun moni kantaa kortensa kekoon, saadaan aikaan suuria ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo rintasyöpä vaan on ikävän yleinen. Mutta ne pienet eleet, pienet eleet 💕

   Poista
 6. Hieno postaus, kiitos tästä. Minulla oli rintasyöpä kymmenen vuotta sitten. Rankka kokemus. Selvisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut Anneli selviytymisestä 💕

   Poista
 7. Täällä on jo roosanauha ostettu. Äitini on selviytynyt rintasyövästä ja se on kyllä laittanut meidänkin elämän erilaiseen perspektiiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähiomaisen sairastuminen pistää elämän perspektiiviin erityisesti. Hienoa, että äitisi selvisi 💕

   Poista
 8. Minä luin Bikken blogikirjoituksen ja täytyy vaan ihailla hänen jaksamistaan. En osannut kommentoida sitä mitenkään tarpeeksi "hyvin" joten vielä jätin kommentoinnin kokonaan tekemättä.
  Omalta kohdaltani rintasyöpä on ollut läheinen kokemus, kun äitini menehtyi siihen parikymmentä vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että oma kommenttinilin oli
   Vähän tyhmä. Jotenkin niitä haluamiaan asioita ei oikein osaa sanoa oikein, kuulostamatta säälivältä eikä yltiö optimisteselta tai muuten ihan ääliöltä. Toivottavasti Bikke osaa lukea ne kommentit oikealla ”äänensävyllä”.

   Ikävä omakohtainen kokemus sinulla 💕

   Poista
 9. Nykyään kaikki vain tuntuvat tuijottavan omaan napaansa ja surkuttelevan omaa kohtaloaan. Oikeasti aika surkeaa, mutta toisaalta suurinosa syöpä, MS, yms sairastavista EI halua sääliä osakseen vaan vertaista kohtelua. Jokatapuksessa näistä taudeista pitää puhua, jotta ne ei jää omien pienten surkuttelujen jalkoihin...ja näillä rahoilla taas tutkitaan lisää ja löydetään ehkä se oikea vastaus tautien nujertamiseen.
  Omassa työssäni oli taas perjantain tilanne, jossa ristin käteni kyynärpäitä myöten ristiin ja kiitin, että kaikki on hyvin <3
  Hyvästä asiasta kirjoitit ja nautinnollista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeää on jakaa tietoa niin sairaudesta kuin ihmisistä niiden sairauksien takana. Meidän kaikkien apua tarvitaan 💕

   Poista
 10. Tärkeä ja tuottoisakin keräys on vauhdittanut ja vauhdittaa rintasyöpätutkimusta ja siihen on helppo osallistua. Bikken kaltaiset keulakuvat saavat pohtimaan elämän perspektiiviä ja asioiden tärkeysjärjestystä. Kiitos kun jaoit.

  VastaaPoista
 11. Jep, just näin! Ite kun oon tässä jo neljä viikkoa urputtanut flunssaa, oon kuitenkin koko ajan miettinyt, kuinka hyvin asiat on. Niin onnellinen sitä saa ihminen olla, että on perusterve ja muutenkin asiat hyvin. Että suurimpia murheita on pesukoneen hajoaminen tai kurkkukipu.

  Ei voi muuta, kuin ihailla sotureita, jotka esim. syövän kanssa taistelee ja koittaa jatkaa elämää. Respect!

  VastaaPoista
 12. Tärkeä keräys. Olen jo parin tuotteen ostolla osallistunut. Bikke on huikean urhea.

  VastaaPoista
 13. Kävin lukemassa myös tuon Biken postauksen. Se pysäytti minutkin. Kumpa emme sortuisi niin herkästi tuohon turhasta valittamiseen. Itsekin siihen syyllistyn aivan liian usein. Toivon, että Roosa nauha-keräys tuottaa mahdollisimman paljon rahaa rintasyöpään sairastuneiden naisten tukemiseen ja hoitamiseen. Hyvä postaus, Tuija ♥

  VastaaPoista
 14. Kylläpä kirjoitit Tuija hienosti. Ja sun kuvat...
  Bikken blogiinkin päädyin ansiostasi. Uskomatonta rohkeutta kyllä hänellä. Mä en osaa kuvitella tuota tilannetta ja toki toivon etten koe sitä ikinä.
  Kyllä silmät taas avautui.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!