lauantai 23. syyskuuta 2017

Suolaisen makeaa herkkua

Hola!

Tämän postauksen nähdessä päivänvalon, Satulinnan väki nauttii auringosta uima-altaalla tai sitten meren rannalla. Molempi parempi :)

Nyt on kuulkaas niin herkullinen kakkuohje jaossa, ettei paremmasta väliä (mukamas). Tähän herkkuun törmäsin joku aika sitten Rouva Kepposen blogissa ja pakkohan sitä oli heti testata. Samaa kakkua tarjosin läksiäisiksi myös työkavereilleni, ja ohje saa monta uutta ystävää. Ohje on alunperin Kanelitytön kakkuparatiisi -blogista.





SALTED CARAMEL CHEESECAKE

pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita

juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa


Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. 
Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. 
Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. 
Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. 
Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. 
Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. 
Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, 
kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen 
välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia 
jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. 
Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Itse lisäsin myös Kepposkaa matkien myös suolapähkinöitä.


16 kommenttia:

  1. Kuullostaa namskulta, seuraavissa juhlissa (Kongon 2 v juhlat) voisin tarjota :)

    Lomailoa muru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdttomasti Kongon synttärit kaipaavat tätä herkkua :)

      Poista
  2. Ei voi olla muutakuin taivaallisen hyvää.
    Oikein ihanaa reissua muru <3

    VastaaPoista
  3. Siis apua mikä kakkunen, ihan jetsulleen maistuisi mulle nyt. Ihanaa reissua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakkunen maistuu kyllä aina. Nooh, ehkä ei pahimmassa sokeriähkyssä, mutta hyvin ainakin aiheuttaa sellaisen :)

      Poista
  4. Tein tätä kerran eikä oo turhaan kehuttu, ihanaa ♥ Nauttikaa lomasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turhaan en minäkään halua mitään kehua, joten tämä on hyvää :)

      Poista
  5. Uuuuh! Mä just eilen bongasin iltalehdestä snickers juustokakun ohjeet, nams 😋😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... Snickers juustokakun täytyy olla hyvää :)

      Poista
  6. Tuo on kyllä niin hyvää, että harkitsen tekeväni kakun heti kun parannut tästä *keleen flunssasta. Tai voisin jo oikeastaan tehdä sen nyt lohtukakuksi :D :D
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku sopii niin juhlistamaan terveyden päiviä kuin piristämään taudin keskellä :D

      Poista
  7. Oi miten herkullinen kakku! Mukavaa alkavaa viikkoa ❤

    VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!