torstai 13. heinäkuuta 2017

Asuntomessutärpit lehden sivuilta valittuna

Heissuli vei kaikki!

Huomenna ne starttaavat, nimittäin tämän kesän asuntomessut Mikkelissä. Oletkos ajatellut mennä? Meillä olisi tarkoitus tehdä retki tuonne Mikkelin suunnalle, lopullinen suunnitelma on vielä vähän avoin.

Tuossa yksi ilta suht hätäiseen selailin Deko-lehdestä messukotien kuvia ja poimin omat suosikkini ihan kuvien fiilisten pohjalta. En ole vielä lukenut tarkempia selostuksia taloista, mutta sen aion tehdä myöhemmin. Ajatuksenani on kiertää ennalta valitut tärpit, mutta saattaa käydä kuitenkin niin, että jälleen kerran tulee kierrettyä lähes kaikki kohteet :).

Alkuperäinen ajatukseni oli kerätä ohjelmaan vain ne kodit, joissa sisustus näyttää kivalta kuvista katseltuna. Mutta heti ensi silmäyksellä Deko-lehteä selaillessa alkoi näyttämään todella siltä, että kaikki kohteet on kierrettävä, eli jotain karsintaa täytynee tehdä. Tästä listauksesta jää varmasti puuttumaan monta kivaa kohdetta, mutta kaikkia ei vaan voi listata. Ja saattaapi olla, että joku näistä valitsemistani kohteista onkin jonkin asteinen pettymys paikan päällä, we'll see.


MinunVALO

Tämä kohde on ihan ykköskohteeni sisustuksen puolesta. Joku tässä vain puhuttelee. Sisustuksen on suunnittelut Huvila ja Huussi -ohjelmasta tuttu Anita Koponen. Talo on rakennettu täysin uudella teräsrakennustekniikalla ja se on Deko-lehden nimikkokohde messuilla. 
---
Casa WelliKulho

Hauska nimi herätti mielenkiinnon :) Myös Parhaat palat -listauksessa mainittu sängynpääty kiinnostaa, sillä omaan makkariin pitäisi kehitellä kiva sängynpääty. Ja veikkaanpa, että perheen pienimmäinen katsoo kaihoten pihalla olevaa uima-allasta.


---
Villa Sukka

Tälläkin talolla on kiva nimi, joten pakkohan se on käydä katsomassa. Tässäkin kohteessa kuin aika monessa muussakin on vaalea sauna, jota itse vierastamme. Tokihan sellaiset täytyy katsastaa uusin avoimin mielin. Tämän kohteen lauteet muistuttavat pienestä kuvasta katsottuna kovasti meidän vanhan kodin lauteita.


---
Honka Ankkuri

Ulospäin talo ei todellakaan ole omaan makuuni, mutta tuo olohuoneen ikkunasta avautuva maisema ja sisään tulviva valo pitää kyllä nähdä. Ukkokulta meillä tykkäisi tuollaisesta sisätiloiltaan hieman modernimmasta hirsitalosta, itse en ole ajatukselle lämmennyt.---
Rauhan ja Onnin Jukkatalo

Tämän talon selkeä ja minimalistinen sisustus viehättää, joten kierrettävien kohteiden listalle pääsy oli varma. Ja olohuoneen suuret taulut, hulppea huonekorkeus ja nuo lattiasta lähtevät ikkunat pitää nähdä livenä.


---
Villa Saimaanhelmi

Tämä hirsitalo edustaa modernia hirsitalorakentamista. Isot ikkunat hulppeine maisemineen sekä spa-osasto houkuttavat katsomaan tämän kohteen.
---
Talo Vahvaselkä

Olohuoneen aurinkoisuus on pakko kokea. Toivottavasti siis messupäivänäni paistaa aurinko :) Ja golffaavalle messukävijälle näkemisen arvoista on varmasti omaan pihaan rakennettu puttigriini.
---
Wave

Tämä talohan on pakko nähdä jo erikoisen ulkomuotonsa takia. Talossa on jotain "amerikkalaista". Sisätiloissa ei amerikkaa sitten näy, vaan tunnelma on kuin luonnossa olisi. Luonto tulee ikään kuin sisään upeiden lasiseinien ansiosta. Ei kyllä käy kateeksi ikkunan pesijää :D


 


Tällaisilla tärpeillä ajattelin suunnata asuntomessuille. Milläs systeemillä itse kuljet asuntomessut? Ja oliko näissä jotain kohteita joissa sinäkin aiot ehdottomasti käydä tai et missään nimessä tykkää?
 


16 kommenttia:

 1. Just latasin päivän kuvat koneelle ja jalkoja särkee vietävästi...Tainan kanssa lompsittu alueella koko päivä ja kohteet ruodittu autossa kotimatkalla ;)
  Kyseiset kohteet melkein kaikki käytiin ja suosikkini ei löydy sinun listalta ( Fiskarhedenvillan Ajaton) ;) Honka ankkuri oli minulle pettymys ja tuo Wave...hmmm...sanoin, että tuli mieleen 70-luvun scifi-leffat ;D
  Yleiskatsaus ihan plussan puolella mennään, paljon on sulattelemista ja ihmetyksen aihetta, mutta onhan uusi talo aina uusi <3
  Suositteln todellakin käymistä ja varaamista tarpeeksi aikaa, jopa yksi päivä voi olla liian vähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Fiskarhedenvillan Ajaton puuttuu listalla ehkä siksi, ettei lehdessä ollut mielenkiintoani herättäviä kuvia. Mutta nytpä lisään sen listalleni. Ja tuo Wave ei varmastikaan ole se talo, jollaisen haluaisin. Se vaan täytyy nähdä tuon ulkomuotonsa takia.

   Kun tuota matkaa on Mikkeliin enemmän kuin tarpeeksi, eikä lomapäiviä ole, joten kahlaamme kohteet yhdessä päivässä. Mikä jää näkemättä, se jää.

   Poista
  2. Minä kun olen tällainen jalat maassa nilkkoja myöten-tyyppi niin kyseisen talon pohja ja yleisilme miellytti...ihan vain käytännöllisyyden ( ja puhtaanapidon) vuoksi ;)
   Yhtenä päivänä ehtii hyvin sen minkä haluaa, paljon mekin jätettiin pois ja loppupäivästä oli jo ihan 'ähky' kaikesta sisutamisesta ja rakentamisesta, eikä oikein jaksnut enään innostua (= kuvata;))...
   Nautinnollista reissua <3

   Poista
  3. Eiköhän se lopullinen suokkari löydy sitten paikan päällä, kun tosiaan näkee vähän tuota käytännöllistä puolta. Onhan nuo isot ikkunat ihanat, mutta itse aina ajattelee sitä ikkunanpesu-urakkaa. Varmaan kyllä pitäisi olla jotkut itsestään puhdistuvat ikkunat tai ulkopuolinen pesijä, ja sehän tietää taas rahan menoa jne.

   Katsotaan, mikä on suosikki tai suuri pettymys sitten aikanaan :D

   Poista
 2. Mulla on kanssa tuo lehti ja ohimennen selailin nuo messutalojen kuvat. Tykkään tuosta Rauhan ja Onnin Jukka-talosta. Se on tarpeeksi "vaatimaton" makuuni ja ehkä ajattelen että se noista taloista sopisi parhaiten meikäläisten eläkeläisten kodiksi.
  Rumaksi sanoisin tuota Wave-taloa. En tykkää yhtään. On kuin tieteiselokuvasta napattu.
  Tykkään kyllä rakennuksissa eri tasoon rakennetuista katoista jne. mutta tuossa miehesi tykkäämässä on hiukan liikaa kaikenlaista eri tasoa.
  Mukavaa päivää sinulle sitten messuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tuo Rauhan ja Onnin Jukkatalo ollutkin suunniteltu reilu 60v pariskunnalle eli varmasti eläkepäivät mielessä.
   Wave taloa voi kyllä sanoa aikas rumaksi, mutta pakkohan tuollainen omituisuus on nähtävä.
   Ei tuo hirsimökki kerroksineen, kulmineen ja erkkereineen ole miehenikään mieleinen, enemmän sellaisen simppelin talon ystäviä kun ollaan. Mutta tuollainen moderni hirsitalon sisätila viehättää, ei siis mitään pyöröhirttä :D

   Poista
 3. Minä päätin viime vuonna pitkästä aikaa asuntomessuilla käytyäni, että en kyllä ikinä enää mene asuntomessuille; ihan pöljää touhua. Eilen kuitenkin, kun näin telkkarista messujen mainoksen, alkoi taas mieli mennä sinne. Mutta jokin systeemi messukäynnissä pitäisi kyllä olla. En vain oikein ymmärrä, mikä olisi paras. Viime vuonna kävin vain niissä kohteissa, jotka minua etukäteen eniten tuntuivat kiinnostavan, ja se oli aika hyvä systeemi. Pitäisiköhän tänä vuonna käydä katsastamassa vain ne talot, jotka kiinnostavat vähiten. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuokin tapa käydä messuilla, vähiten kiinnostavat :D

   Ei mekään usein olla asuntomessuilla käyty, viimeksi 7 vuotta sitten. Ja olihan tuossa välissä messut ihan lähelläkin Tampereella, mutta ei vain tullut käytyä. Kun ei ole rakennushaaveita... Mutta itse lähden sisustusideoita hakemaan. Ensi vuonna messut on taas sen verran lähellä, että voisin ihan sen takia käydä jälleen. Saas nähdä kuinka käy...

   Poista
 4. Vaikka välillä olen ihan vaan työmielessä kurkkuani myöten täynnä hirsitaloja, niin kyllä niissä vaan silti usein se paras tunnelma sisällä on. Olkoot vaan kilpailijoita, mutta silti. Joskaan en ole yhtäkääm kohdetta tänä kesänä livenä nähnyt, ja niinkuin todettiin, tuskin näenkään, mutta uskon, että suosikki silti löytyisi siltä saralta. Ulkokuoresta en sano mitään. Ainakaan Honkarakenteen talossa, joka näyttäisi olevan toisinto 90-luvulta, jolloin kaikenlaiset erkkerit ja tornit oli muotia. Liian monimuotoista mulle.

  Hyviä hermoja messuille jahka niitten aika on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niissä hirsitaloissa kieltämättä tunnelmaa, mutta jotenkin en vain itse ole niille lämmennyt. Ja nuo tornit ja erkkerit on ihan liikaa. Kuten tuolla Kristiinalle mainitsin, tuon talon ulkomuoto ei ole se miellyttävä asia, vaan ehkä juurikin se uudenaikainen hirsitalon tunnelma sisällä. Ja eikä tosiaan mitään pyöröhirttä :D Ne kuuluu sitten Lapin maisemiin.

   Poista
 5. Deko -lehteä täälläkin on selailtu ja ihasteltu taloja/sisustuksia. Tänä vuonna en messuille ehdi lähteä, mutta ensi vuonna taas.
  Mukavia messuja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla painottuu tuo ihastelu kuvien perusteella enemmän sisustuksiin, en niinkään ole kiinnostunut itse taloista. Ja paikan päällä varmasti puutarhat / pihat kiinnostavat, sillä oma pieni piha kaipaa kipeästi ideoita :)

   Poista
 6. Tää oli hauskaa luettavaa, vaikka messut jää tod mulla välistä. Tuo Casa WelliKulho oli mun suosikki. Siellä olisi passeli elelllä kun on vähän tällainen oman elämänsä Peppi Pitkätossu. muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, kun et pääse :( Meilläkin on nyt tullut vähän mutkia matkaan reissun suhteen, kun majoitusta on vähän hankala järjestää. Mutta eiköhän me joku plan b keksitä :)

   Suloista viikkistä muru <3

   Poista
 7. en ole koskaan tullut lähteneeksi asuntomessuille: voisi olla aika mukava kokemus!
  Muutamana vuonna olen jostain lehdestä kuvia selannut useampaan kertaan, lähinnä pohjapiirroksia ja asuntojen kokoja ihmetellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kertaa olen itsekin ainoastaan käynyt. En voi sanoa nauttineeni, etenkään kun en ole koskaan ollut rakentamaisillani taloa, joten sen puoleen en ideoita ole hakenut. Asuntojen koot on kyllä käsittämättömiä ja etenkin nyt ne isot ikkunat. Ja kyllähän nykyään eritoten messukoteihin halutaan aina jotain erikoisempaa, joka todennäköisesti maksaakin ihan järkyttävästi ja ehkäpä on vielä ajan saatossa ihan turhaa :)

   Poista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!