torstai 8. kesäkuuta 2017

Noin kymmenen vuoden facebook profiilikuvat

Päätinpä minäkin tarttua tähän jo monessa blogissa nähtyyn facbook profiilikuvapostaukseen. Olen ollut tosin fb:ssä "vasta" yhdeksän vuotta enemmän ja vähemmän aktiivisesti eli profiilikuvia on vain noin kymmeneltä vuodelta. Taisin kyllä liittyä faceen jo aikaisemmin kaverini kutsusta, mutten koskaan käyttänyt fb:a: en seurannut ketään, en julkaissut mitään, en edes tutkinut mitään, kunhan siis loin profiilin.

Ensimmäinen tallessa oleva profiilikuva on vuodelta 2009. Kuva on otettu ukkokullan valmistujaisjuhlista, joita juhlimme meillä kotona. Ukkeli valmistui uuteen ammattiin, ja niihin aikoihin tuli hommattua uusi kamera, ja tämä kuva on yksi harjoituskuvista ennen vieraiden saapumista. Tämä kuva oli profiilikuvanani tosi pitkään, sillä en viihdy (edelleenkään) kuvattavana, eikä silloin todellakaan tullut mieleen ottaa mitään selfieitä :)


Pari kertaa profiilissa on ollut lapsuuden kuviani. Toisessa olen varmaan neljä-viisivuotias ja toinen on otettu neljännellä luokalla luokkaretkellä, olin siis 11 v. Musta ei oo paljoa lapsuuden tai nuoruuden aikaisia kuvia. Monet nuoruuden kuvat olivat sellaisia surkeita räpsyjä, jotka olen jossain kohtaa heittänyt menemään.Sitten on leikitty Snapchatilla pari kertaa: nämä kuvat ovat molemmat viime vuodelta.Olen näköjään tykästynyt mustavalkoisiin profiilikuviin, sillä suurin osa on sellaisia :) Kaipaan ilmeisesti aina kuviini jonkimoisen filtterin.

Rantakuva on vahinkolaukaus vuodelta 2015 Maspalomasin rannalta. Katselin rannalta ukkokullan ja neidin leikkejä meressä ja odottelin sopivaa kuvaustilannetta.Nämä kuvat on otettu vuosinan 2015, 2016 ja 2017. Viime vuoden kuva on blogista tuttu kuva, joka kaipaisi jo kiireesti päivitystä.Onhan sitä tullut pidettyä hetkellisesti jotain mukamas hassujakin kuvia profiilissa, joista tämä puutarhatonttu on kyllä kivoin. Tonttu odottaa uutta asuinpaikkaa mökillä. Että tällaisia kuvia sitä on laitettu maailman pällisteltäväksi. En itse tykkää käyttää profiileissa lemmikkien kuvia tai sellaisia, joissa näkyy muita. En tosin hirveästi tykkää edes esitellä omaa naamaani, joten tämä postaus on aikasmoinen voimain koetus allekirjoittaneelle.
Jos et ole vielä toteuttanut tätä haastetta, nappaa ehdottomasti mukaan. Olisi kiva nähdä juuri sinun elämääsi kymmenen vuoden ajalta. Ja haastehan on alunperin lähtenyt Mamma rimpuilee -blogista.


28 kommenttia:

 1. Voihan nenää kaivava tonttu :)
  Sinulla on niin ihania profiilikuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ❤️ Tonttu on kyllä aikas söpö 😊

   Poista
 2. Ihania kuvia ja hei mahtavaa, että julkaisit tämän postauksen. Lisää vaan sun kasvokuvia ja epämukavuusaluelle menoa....sä ruletat <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru ❤️ Mä oon vaan niin huono ja laiska ottamaan itsestäni kuvia. Ja jos joku toinen ottaa, oli on heti ihan äärimmäisen vaivaantunut. Mutta katsotaan 😊

   Poista
 3. Kiva, kiva!<3 Nuo lapsuuden aikaiset kuvat on ihan yli ihanat!<3 Sun kuvia katsellessa on vaikea ymmärtää, miksi omien kuvien esittely on vaikeaa...mutta itselläni on ihan sama, ja tiedän monta meidän lisäksi!:) Se on hullua, koska ihmiset näkee meitä sellaisena kuin me ollaan koko ajan.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, kun peilistä katsoo mukamas jotenkin erinäköinen tyypoi kuin se, joka on valokuvissa. Mutta ehkä vaatii vain harjoitusta tottua omiin kyviin, ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on 😊

   Poista
 4. Kauniita profiilikuvia sinulla on ollut/on!

  VastaaPoista
 5. No mutta aivan ihania kuvia, suotta arastelet kameran "väärällä puolen" oloa.
  Aika ihana haaste, pitäisiköhän itsekin toteuttaa tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kuvat onnistuu vähän paremmin, jotta voi vaihtaa profiilikuvan, mutta harvoin :) Toteuta ihmeessa <3

   Poista
 6. Tämä on kyllä loistava haaste. Pitäis varmaan itsekkin tehdä tää. Ihanaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee vaan, olisi kiva nähdä muidenkin kuvia kymmenen vuoden takaa, noin :) Ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 7. Todella kiva haaste tämä. Harmikseni olen poistanut osan omista profiilikuvista, joten taitaa jäädä tämä haaste tekemättä.
  Hauska nähdä miten ihmiset on muuttuneet kymmenessä vuodessa.
  Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen kyllä poistellut paljonkin kuvia facebookista, mutta en muista olenko profiilikuvia poistanut. Kyllähän kymmenessä vuodessa ehtii muuttua, eikä aina parempaan :)

   Poista
 8. Olipa hauska postaus. pitäisikö itsekin kokeilla.
  Löytyiskö ja millaisia kuvia.
  Täytyy sanoa sä oot nuortunut jos ei tota nenänkaivajaa oteta huomioon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, silmälasit hämää, kun peittävät ryppyjä :) Teehän sinäkin tämä, niin tulen kurkkimaan :)

   Poista
 9. Kivoja profiilikuvia :)
  Minä olin FB:ssä monta vuotta ilman profiilikuvaa ja nyt taitaa olla toinen profiilikuva menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot päässyt vähällä :) Olet todennäköisesti ikinuori eli et ole muuttunut tippaakaan kymmenessä vuodessa :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Nenää kaivava tonttu on aika liikkis :)

   Poista
 11. Heissan, iloinen ja onnellinen nainen esiintyy kaikissa kuvissa ja kaunistunut olet vain tämän 10 v. aikana. Ihanaista loppuviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Onnellinen olen ja yritän olla myös suurimmaksi osaksi iloinenkin, mutta kaunistuneeni en koe. Ei se vanhuus tule yksin

   Kivaa viikonloppua Sari 😊

   Poista
 12. Upeat kuvat eli upea sinä<3 Ja miten kauniin valkoiset hampaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena 💕 Valokuvat hämää, hampaat voisivat kyllä olla valkoisemmat 😊

   Poista
 13. Kauniit kuvat vuosien varrelta. Kaunis hymy melkeinpä kuvassa kuin kuvassa. Hymyilevä Tuija <3
  Itsellä on tämä tekemättä ja taas tuli tämä juttu vastaan sinun blogissasi. Viihdyn liian hyvin kameran takana. Jokunen kuva sentään on. Pitäisiköhän tehdä?
  Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula <3 Mä en oikein "viihdy" kummallakaan puolella kameraa. Tykkään ottaa kyllä kuvia, mutta jotenkin kuvaamisen tekniikan opettelu on vaan jotenkin niin vastenmielistä eli vähän räpsy periaatteella mennään :) Nappaahan tästä haaste mukaasi.

   Poista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!