keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Onko erilaisia liikennesääntöjä olemassa?

Kysyy yksi tyhmä kansalainen :DPieni purnaus tähän päivään: Olenko ymmärtänyt väärin, kun noudatan liikennesääntöjä niin kuin ne on tarkoitettu. Kun nopeusrajoitus on 80 km/h, ajan 80 km/h. Kun nopeusrajoitus on 100 km/h, ajan sen 100 km/h. Kun tiehen on maalattu keltaista viivaa, en ylitä sitä, jos se on oman kaistani puolella. Turvaväleistäkin olen kuullut puhuttavan, joten niitäkin yritän parhaani mukaan pitää.

Työmatkani varrella tuli pari viikkoa sitten voimaan kesänopeusrajoitukset, mikä tarkoittaa sitä, että suurimman osan matkaa pääsisin ajamaan satasta. Kertaakaan en ole kuitenkaan tuota nopeutta päässyt koko sallittua osuutta ajamaan. Aina on joku arkajalka tai puhelimessa puhuja tms, eikä kelikään ole ollut huono, että olisi tarvinnut ajella hiljempaa. Mielestäni pahempia tuolla liikenteessä ovat ylinopeutta ajavat ja holtittoman vaarallisia ohituksia tekevät. Jos edessä menee traktori tai työkone, itse köröttelen siinä perässä, kunnes tulee varmasti riittävästi tilaa ohittaa. Tänä aamuna yksi papparainen pikkukärryllään meni ohi minusta ja traktorista, ja mulkaisi ohi mennessään pahasti. Ja kas kummaa, olisi jättänyt mulkoilematta, kun ohitti keltaisella viivalla. Tai ehkä hänellä on lompsa paremmassa kunnossa kuin minulla. Kyllä minuakin harmittaa köröttely, sen verran vauhdista tykkään, mutta turhia riskejä en ota.

Ja hetken kuluttua edessä oli työkone, jossa tuo papparainen oli sitten edessäni odottamassa samassa jonossa.

Sitten on näitä, jotka lähtevät ohi, vaikka vastaan tulee selvästi jo auto tosi lähellä. Sitten puikataan siihen auton eteen hätäpäissään. Ja kurakelillä siinä vielä roiskuisi aimo annos kuuraan ohitettavan tuulilasiin.

Miksi aiheutetaan ihan turhia vaaratilanteita liikenteessä ja miksi ottaa riskejä? Vai eikö tällaisilla ihmisillä ole perhettä, jota ajatella? Ehkä omasta ajotavastani johtuen voin kiittää itseäni siitä, että yhtään ylinopeussakkoa en ole saanut, enkä yhtään kolaria ajanut. Sitähän ei lasketa, kun yksi huumehörhö ajoi perääni aineissaan.

Tästä aiheesta voisin jaaritella vaikka kuinka, mutta jääköön nyt tähän, tällä kertaa :D

Turvallisia matkoja kaikille siellä liikenteessä, let's be careful out there <3

21 kommenttia:

 1. Jep, välillä kyllä saa kanssakulkijat verenpaineet nousemaan ja sydämen tykyttämään. Meillä on tuossa kaupunkiin leveäkaistatie, joka ei toimi ollenkaan. Usein on neljä rinnan. Aika monta kuolonkolaria siinä on vuosien saatossa sattunu, ja viime viikolla joku niitti nopeusvalvontatolpan...Oli onnea, sillä tolppa meni katosta autoon läpi, mutta ei osunut kuljettajaan. Sehän se eniten surettaa, kun osalliseksi joutuu usein viattomat sivulliset.

  Pitkää pinnaa ja turvallisia kilometrejä itse kullekin!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän suhtatua kanssa-autoilijoihin rauhallisesti, kun tuo verenpaine tuppaa olemaan korkealla muutenkin 😂 Yritän ajella välittämättä noiden pöljien mielipiteistä, mutta välillä pitää purnata.

   Poista
 2. Juuri tästä aiheesta juteltiin siskoni kanssa viikonloppuna. Ei varmasti olla ainoita joita nämä omien sääntöjen kuskit ärsyttävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan olla ainoita. Mitenkähän ihmiset saisi ajattelemaan??

   Poista
 3. Torven toitottelu, nyrkin heristely ja keskisormen näyttely ovat nykyään harmillisen yleisiä liikenteessä. Kovin on ihmisillä kiire tätä nykyä, ei voi muuta sanoa.

  Muiskuja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ihmisten kiirettä mekin ihmettelemme lähes viikoittain. Mä oon kyllä ehtinyt joka paikkaa ajoissa ilman kaahailuakin. Ehkä se vaatii vähän taitoa ennakkoinnin ja suunnittelun kanssa 😊

   😘😘

   Poista
 4. Itse ajan pidempää matkaa harvoin ja olen siksi vähän arkakin, mutta jos näyttää siltä, että mun taakse alkaa kertyä jonoa, siirryn suosiolal sivuun ja annan tietä kiireisemmille. On itsekin mukavampi ajella, kun ei ole rekka tai bussi puskurissa kiinni.

  Mun mies on tien päällä työkseen ja hällä riittäisi kyllä tästä aiheesta vaikka mitä tarinaa. Olen kieltänyt kaikkea mulle edes kertomasta, etten ala suotta hermoilemaan :).

  Huumehörhöstä puheen ollen, eilen tuli yksi sellainen vastaan, kun olin illalla pyörälenkillä. Polki sellainen "hullunkiilto" silmissä mua vastaan ja kun vilkaisin häneen päin, huusi ihan täyttä kohdalla: "ÄLÄ KATO, JOS EI OO VARAA!!!". Sinällään ihan hauska huuto, mutta säikäytti kyllä tosissaan, kun tuli niin äkkiarvaamatta ja raivokkaalla volyymillä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattiautoilijoilta varmasti kuulisi paljon "hyviä" juttuja. Valitettavasti aika usein ammattiautoilijat on myös niitä puskurissa roikkuvia. Mutta en yleistä 😊

   Huumehörhöt on aika pelottavia. Mäkin silloin aikanaan tuossa kolaritilanteessa soitin heti työpaikalta miehistä apua. Tosin olin kolarissa firman autolla eli vähän senkin takia.

   Poista
 5. Epävarmuus on myös vaaratekijä siinä missä kukkoilukin, mutta varovaisuus kunniaan kuitenkin! :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Riittävästi harjoittelua epävarmoille ja malttia kukkoilijoille, niin liikenne olisi sujuvaa. Mutta taitaa olla pelkkää haaveilua 😊

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa 😊 Kun itse ajelee varovasti ja tarkkaavaisesti, säilyy haavereitta varmemmin. Ja onneksi mitään ei ole työmatkoimla sattunut, kop kop!

   Poista
 7. Yleensä pyrin ajamaan pikkuisen yli tuon nopeusrajoituksen, koska jos ajaa tarkalleen rajoituksen nopeutta, niin koko ajan takapuskurissa roikkuu ohitusta yrittäviä. Ja näin tapahtuu varsinkin jos olen liikkeellä omalla pienellä autollani. Jos taas ajan samalla tavalla mieheni suuremmalla autolla, niin ohitusta yrittäviä ei ole yhtään niin montaa. Joten koolla on väliä!
  Liityin lukijaksesi, kun ihmeekseni huomasin etten ole lukijoittesi joukossa, vaikka niin kuvittelin.
  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan hyvän kokoinen auto, mutta auton merkki saattaa joskus ärsyttää kanssa-autoilijoita. Ja nopeusnäyttötauluilta vois jokainen joskus käydä tarkistamassa sen oman auton mittarivirheen.

   Ja nainen ratissa onkin sitten taas ihan oma juttunsa 😂

   Kiva, kun liityit lukijaksi ❤️

   Poista
 8. Liikenteessä on kyllä kaikenlaisia pölhöjä. Mulle on soitettu torvea ja heristelty nyrkkiä, kun olen asiallisesti vaihtanut kaistaa ja ihan näyttänyt sitä vilkkuakin. Tai että kun ohittaa jonkun köröttelijän, niin yllättäen se painaakin kaasua eikä päästä ohi! Sitten taas palaa ajamaan alinopeutta, kun mun on ollut pakko palata omalle kaistalle sen urpon taakse. Argh. Näitä tosiaan riittäisi...

  Turvallisia ajomatkoja Tuijalle! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jätän noi torven toitottelijat ja keskarin näyttäjät huomioimatta, ajelen vaan rauhallisesti liikennesääntöjä noudattaen. Salaa kuitenkin toivon, että mutkan takana olisi poliisit ja sitten saisin naureskella, kun siellä selittävät kaahailuaan :D Joskus olisi kiva päästä ihan jutulle, ja kertoa mielipiteensä näistä yhteisistä liikennesäännöistä.
   Kerran yksi pakukuski tuli meidän perässä kaupan pihalle ja kysyi mieheltä, eikö Mersua saa vai ohittaa, kun ei erikseen annettu tilaa ohitukselle. Mies siihen, että kyllä siitä kaikki saa mennä ohi, jos vain pääse tai jotain sellaista.

   Nuo nopeuden kanssa sahaavat on kyllä tosi ärsyttäviä. Miksei kaikissa autoissa vois olla vakionopeussäädin vakiovarusteen?

   Aurinkoista torstai-iltaa Tuula <3

   Poista
 9. Turvallisia ajokilometrejä toivottelee hän, joka ei ole 40 vuoteen auton rattiin tarttunut vaikka kortti vielä onkin olemassa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hui, sä oot kyllä hyvin onnistunut välttelemään autolla ajoa 😊 Jos olisi hyvät julkiset yhteydet, tuskin itsekään juurikaan ajelisin, ehkä...

   Poista
 10. Turvallisia ajokilometrejä sinulle!
  Minä suhaan päivittäin Suomen ruuhkaisemmat kilometrit Kehä I:llä. Ihan kaiken olen jo nähnyt. Tuonne tielle mahtuu niin monenlaista kuskia ja osalla ei pitäisi olla korttia lainkaan ja osallahan sitä ei olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehällä varmaan on nähnyt ihan kaikkea :D Silti vaan peräänkuulutan niitä yhteisiä liikennesääntöjä...

   Poista
 11. Hauskat ilmeet kuvissa. Välillä ihmetyttää itseänikin, kun jotkut uskaltavat ottaa suuria riskejä ihan turhaan. Liikennesääntöjä on noudatettava, olen samaa mieltä. Turha on kenenkään purnata, jos joku ajelee rajoitusten mukaisesti. Perässä roikkujat ärsyttävät myös.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!