sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Arkikuvahaaste 14/52

Yksi kuva/viikko, vuoden ajan, meidän perheen tavallista arkea.

Bongaa kuvasta karvaiset työkaverit :)


Arjen ihanaa luksusta - esikoinen kotona tekemässä ruokaa töistä palaaville vanhuksille. Alkuviikosta oli ihanan aurinkoinen päivä, ja livistin töistä puoli tuntia etuajassa kotiin. Mikäs sen ihanampaa kuin esikoisen tekemä herkullinen makaronilaatikko odottamassa ja koko porukka yhtä aikaa syömässä. Ja ulkona vielä kaunis auringonpaisteinen (mutta tuulinen) päivä. Hyvällä fiiliksellä kipaisin ruuan päälle ulos haravoimaan takapihaa. Paljon en kerralla viitsinyt touhuta, ettei paikat jumitu. Tai oikeammin syynä oli pikemminkin, ettei homma ala maistua puulta, ja jää sitten kokonaan tekemättä. Vähän oli vielä pensasaitojen alla jäätä, mutta muuten sain jo paljon siistimpää ilmettä aikaiseksi. Vielä ylipitkät vanhat ruohotuppaat kun pääsen siistimään, sitten voinkin keskittyä kukkapenkin suunnitteluun ja mansikkamaan paikan mietintään.

Torstaina saimme kuulla ikäviä uutisia. Meidän vanha koira, havannalaispoika Eetu, nukkui rauhallisesti ikiuneen kunnioitettavassa kuudentoista vuoden iässä. Eetu muutti jo useampi vuosi sitten exäni huusholliin pikkulapsiarkea pakoon ja rauhallisia eläkepäiviä viettämään. Torstai-ilta menikin aika hiljaisissa merkeissä, kun kaksi tyttöä suri koiraa meillä, ja poika suri muualla. Kaikille niin tärkeä lemmikki oli pois, yhtäkkiä, vaikka tämä olikin odotettavissa. 

Kun kerroin uutisen meidän neidille, radiossa soi juuri Suvi Teräsniskan "Jos menet pois" -kappale. Neiti tämän yhdisti heti Eetun poismenoon ja tuota kappaletta hän sitten illan kuunteli. Se olkoon nyt sitten Eetun muistelubiisi, vaikka alkuperäinen sanoma taitaakin olla jotain ihan muuta.

Aamuauringon sivellin värittää maan

värit hauraat sulattaa jään
Sinä olet niin kaunis, en henkeä saa
Annoit aurinkos mua lämmittääJos menet pois, mitä minulle jää
Jos menet pois, kesä tää häviää
Jos menet pois, joet jäätyvät taas
Ja huurtumaan saat pihamaan pihlajanMutta loppuviikko sisälsikin sitten jo vähän iloisempaa, siitä sitten toisella kertaa :)


20 kommenttia:

 1. Lemmikin poismeno on tosi surullinen ja iso asia perheelle. Kun minun lapsuuden ajan perheenjäsen Vili lähti pois, olin pitkään ihan surun murtama. Vili muutti minun mukana lapsuuden kodista omaan kotiin ja kulki minun mukana Ouluun ja oli minulle tärkeintä maailmassa. Halauksia maailman ihanin Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullistahan tuo lemmikin poismeno todellakin on, mutta onneksi on niitä kivoja muistoja. Tämä oli lasten ensimmäinen luopuminen lemmikistä, joten luonnollisesti ottaa koville.

   Haleja ja aurinkoa viikkoosi Nanni <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Eiköhän se suurin suru ole ohi, kun on kuitenkin kaksi muuta karvakamua tuossa pyörimässä. Mutta muistot on ihanat <3

   Poista
 3. Osanotto, voi Eetu. <3 Nyt on ollut suruisa kevät. Paljon halauksia Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 Suruisa kevät lemmikkien osalta, mutta tätähän tämä elämä on. Haleja ja aurinkoa uuteen viikkoon Tiia <3

   Poista
 4. Voi Eetua <3. Mutta eli kyllä kunnioitettavaan ikään. Mitä lie ihmisen iässä mitattuna? Oliko se niin, että seitsemän ihmisen vuotta on yhtä kuin yksi koiran vuosi? Vai kuusi? Eli siinä tapauksessa Eetu olis ollut jo ainakin 96 tai 112-vuotias.

  Haravointi on hanurista, mutta kyllä se just ja just pari kertaa vuodessa menee :). Ja teillä on kivan näköinen terassi.

  Mukavaa tulevaa(kin) viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, jos miettii koiranikänä, Eetu ehti enemmän kuin kunnioitettavaan ikään. Ja parempi Eetun on nyt siellä autuaammilla mailla pureskella koiran herkkuja.

   Mulla meinaa kyllä tuo haravointi tökkiä aina, en edes jaksaisi kahta kertaa. Mutta ei kai auta itku markkinoilla, kun kerran on pihaa halunnut. Ja kotipiha meillä onkin aikas helppo nakki, mutta mökillä odottaakin sitten ihan järkyttävä savotta. Pikkuhiljaa kun sitäkin tekee, ei tunnu ihan kamalalta. Ja kun alkaa nähdä selkeästi työnsä tulosta, se motivoi jatkamaan.

   Muksaa uutta viikkoa Annukka <3

   Poista
 5. Lämmin halaus ja osanottoni ♥ Tuo on kaunis kappale, Suvilla ei muita olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu <3 Kuinka sattuikin noin kaunis laulu soimaan juuri radiossa. Ehkä sillä oli joku tarkoitus...

   Poista
 6. Lemmikin kuolema on aina musertavaa :( Pitkän elämän on saanut koira elää <3

  Tänään tuntui vhdoinkin keväältä ja sain haravoitua piha-alueet loppuun!

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Tuija !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä elämä Eetulla oli, nyt on kivut ja säryt pois <3

   Kyllä nyt on kevät todellakin, kun luntakaan ei oikeastaan enää näy. Järvet tosin vielä osittain jäässä.

   Ihanaa uutta viikkoa Satu <3

   Poista
 7. Lohdutushalaus sinne! ♥ Miten sattuikin just tuo Suvi Teräsniskan kappale... se on niin jotenkin koskettava...

  Tsemppiä uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula <3 Miten sattuikin, mutta ihanasti laulu liittyy tästä eteenpäin Eetuun. Aivan kuten Albinonin Adagio ja Kari Rydmanin Niin kaunis on maa liittyvät omassa mielessä yläasteella kuolleeseen luokkakaveriin. Tosin enää en itke (paitsi joskus) näitä kuullessani.

   Tsemppiä sinnekin, onneksi on lyhyt viikko, siis työviikkoa <3

   Poista
 8. Surullista se on, kun ns. perheen jäsen kuolee. Onhan se koira perheenjäsen, tavallaan.
  Kyllä minä ainakin itkisin jos meidän Rufus kuolisi, samoin tein edellisen koiran labbiksen kohdalla.
  Vai olet jo haravoinut. Meillä on vielä märkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se koira tai kissa on ihan yhtälailla perheenjäsen kuin ihmisetkin, joten surullista tuo poismeno on.

   Kyllä meillä täällä vähän jo voi haravoida. Lunta ei enää oikeastaan ole laisinkaan, märkää kyllä paikoitelllen. Ja kova puuskittainen tuuli vähän haittaa haravointia, kun tuppaa levittämään juuri haravoidut roskat uudestaan pitkin pihaa :)

   Poista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!