keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Koirakaverin ystäväkirjaHeippa kaikki!

Mä olen Velmu, 6 vuotias russelipoika. Emäntäni nappasi Marian blogista tällaisen ystävänkirjajutskan karvakorville, ja käski mun vastailla kysymyksiin. Eli hier vii kam :D

1. Mikä on lempiherkkuasi?

Kaikki käy. Mulle syötetään pääsääntöisesti raksuja, mutta joskus saan vähän ruuanjämiä, mutta ihan liian harvoin. Makupalojakaan en kauheasti saa. Joskus saan ihanan tuoreluun, ja se vasta on herkkua. Mulla menee vaan masu sekaisin, niin siks noi on vähän himmannut niitten syöttämistä mulle. 

Pari kertaa oon päässyt penkomaan lattialle unohtuneen roskiksen (viimeksi viikko sitten). Ai että, mitä herkkuja sieltä löytyi. Kanankoipia esmes. Tosin emäntä ei tykännyt ollenkaan. Olin saanut aikaiseksi vähän (aika paljon) sotkua. Ja lisäksi mun vatta turpos ihan jalkapallon kokoiseksi. Oli kuulemma onni, ettei kananluut rikkoneet mun sisuskaluja. 

Ja Tyyne-kissan ruokakupin siivous on kivaa puuhaa. Uunivuokien puhdistamisessa mä oon kuulemma tosi hyvä :D

2. Oletko koskaan tuhonnut mitään?

Öööö, oon mä tainnut parit kengät tuhota, mutten ihan pahasti. Sennin lenkkareista mä joskus nakertelin ne tarranauhahärpäkkeet. Ne lenkkarit oli vaan ihan uudet, joten toi emäntä oli vähän karheena mulle. Sitten kerran erehdyin nakertelemaan emännän nahkakengistä sellaiset pompulat, mutta onneksi suutarisetä sai tehtyä uudet. 

Aika monet lelut oon kyllä suolistanut ihan huolella. Siihen ei mee muuten kauheita aikoja. Ensin lähtee kaikki ulkonevat osat, kuten korvat, jalat ja hännät. Sen jälkeen revin reiän leluun ja levitän kaikki täytteet ympäri ämpäri. Lopuksi käännän lelun ympäri ja niin on saatu ihana räsylelu (näitä riittää! terv. emäntä)

3. Leikitkö mielelläsi muiden koirien kanssa vai oletko tappelupukari?

Voi kyllä mä leikkisin. Mutta jostain syystä muut ei hirveästi leiki mun kanssa. Niillä on jotain tärkeitä pissimishommia. Pitäis varmaan päästä koirapuistoon tai jotain. Emäntä sanookin aina, että mulla on äärettömän iso eko. Jotain se höpisee mun pelottomuudesta mennä yrittämään vaikka irvistävää, murisevaa isoa koiraa mun kanssa leikkimään. Joskus kyllä törmään kivaan leikkisään kaveriin ja sitten on hihnat solmussa. 

Onneksi on kuitenkin papan Papu. Joskus mä oon siellä hoidossa ja joskus Papu tulee meille hoitoon. Silloin me riehutaan sydämiemme kyllyydestä. Papukin on muuten russeli-pusseli.

4. Missä nukut mieluiten öisin?

Tietenkin Sennin sängyssä peiton alla <3 Sennille hommattiin tänne uuteen kotiin isompi sänkykin, jotta me mahduttais paremmin nukkumaan. Mä kuulemma nukun aina keskellä sänkyä tai sitten pää Sennin tyynyllä. Ja mä nukun kuulemma sikeästi. Iskä kun kulkee töihin tai töistä mitä ihmeellisimpinä aikoina, mä en huomaa mitään. Aamulla kyllä herään samalla kertaa, kun äiskä tulee Senniä herättämään.

5. Mikä on lempilelusi?

Råtta ja Sennin tekemä pöllö. Ne on säilyneet ihmeen ehjinä. Niillä mä leikin sillai ihan varovasti. Ja voisin mä sanoo, että Tyynekin on kiva lelu, vaikka kai se ihan leikkikaveri onkin. Se on mun bestis kuitenkin.6. Jos pöydälle olisi jäänyt makkara ja olisit yksin, mitä tekisit?

No sellaista vahinkoahan tässä huushollissa ei satu, mutta JOS. Söisin tietenkin, jos vain pääsisin pöydälle helposti. Tää on näitä suht pienen koiran ongelmia, kun ei yletä nappaamaan ohi mennen. En oo koskaan hypännyt keittiön tuolillekaan eli sekin jännä homma pitäis uskaltaa ensin tehdä.

7. Oletko kova uimaan?

Jo vain. Mun hauskin kesähomma on päättömänä juoksemisen lisäksi olla Sennille ja sen kavereille uimavalvojana möksällä. Mä räksytän laiturilla ja välillä mun on mentävä pelastamaan niitä tyttöjä. Vaikka ei ne kuulemma mitään pelastusta tarvii. 

Emäntä käskee kertoa yhden aika nolon jutun viime kesältä. Tytöt ui mökkirannan lähellä olevalla miniminisaarelle (n. 5 m rannasta). Mä tietenkin uin mukana ihan varmuuden vuoksi. Kiipesin sit sinne saarelle ja tytöt jatkoi uimista takaisin rantaan. Mä en sitten uskaltanutkaan tulla sieltä saaresta pois. Kaikkea toi isäntäväki yritti, mutta ei. Loppujen lopuksi tuo isäntä tuli soutuveneellä viereen ja laittoi mut uimaan rantaan. Vähänkö mä olin nolona! Ja muut nauroi mun tyhmyydelle.

8. Minkälainen olisi täydellinen päiväsi?

Kesäpäivä mökillä, ruuaksi grillimakkaraa. Mökillä mä saan juosta vapaana kaiket päivät, siellä saa uida ja nukkua auringossa. Ja sit voin toivoa, että joku ei jaksakaan  syödä grillimakkaraa kokonaan. Mä nimittäin saan aika helposti sen lopun :-) Onneksi pian on kesä!

9. Oletko koskaan saanut kiinni oravaa tai muuta saaliseläintä?

En oo. Meillä ton saalistuspuolen hoitaa Tyyne-kisu. Se onkin sitten tosi taitava <3

10. Minkälainen omistajasi on?

Mä en oikein tiedä, kuka mun omistaja varsinaisesti on. Mutta Sennin koiraksi mua sanotaan. Senni on ihana, se on mulle kaikki kaikessa <3 <3 Mä vahdin sitä aina, jopa siis öisinkin. Senni jaksaa halia ja pusutella mua (ukoilutuksen kanssa on vähän niin ja näin). Emäntä on kova pitämään jöötä, mutta onneksi se antaa mulle ruokaa ja vie pissille. Isäntä leikkaa mun kynnet, siitä mä en tykkää yhtään, siis kynsien leikkuusta. Mutta ihan hyvä tyyppi se on.

Mä haastan Elisan blogista russeli-pusselin ja tasapuolisuuden nimissä mun täytyy haastaa Tyyne, vaikka tää taitaa ollakin enemmän koirille. Ja kuten emännälläkin on yleensä tapana, kaikki halukkaat voivat tämän napata mukaansa :)


Hasta la vista amigos!

18 kommenttia:

 1. Ihana ystäväkirja tämäkin, hau!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hau hau vaan Outi ja kiitos. Kivaa viikon jatkoa sinullekin :)

   Poista
 2. Oi, Velmu, oot ihana! Ja kaiken lisäksi tosi komea. Tyynellä on kiva kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että komea, kiitos oikein paljon. Tyynekin on kiva kaveri :)

   Poista
 3. Tää oli niin ihana ja välillä piti ihan muistaa ettei tätä oikeesti kirjoita koira 😂😂😂 olit kyllä kirjoittanut niin koiranmaisen ihanasti ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Velmu kiittää ja kumartaa, koiramaisesti kai ne koirat kirjoittaa :)

   Poista
 4. Kiva haaste, mukavia aiheita ja niihin vastaukset.Kyllä ne koiratkin osaavat sanoa mielipiteensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että meille karvakorvillekin annetaan välillä palstatilaa :)

   Poista
 5. Hui kun olet rohkea, minä en ui ja haluan, että jalat osuu aina pohjaan. Terkuin Samu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy Samu varmaan mennä uimakouluun, ettei tarvii tassupohjaa uida. Uiminen on kivaa kesäkuumalla etenkin :)

   Poista
 6. Voi meidän tytöt tykkäis leikkiä, tosin jäisitköhän jalkoihin? Ja uiminen on tytöistä ihan super ihanaa <3
  terkut Helmiltä ja Vingulta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä niin vikkelä kaveri, etten varmasti jäis jalkoihin. Ja tyttöjen kanssa mä olisin kyllä aikas gentlemanni :)

   Poista
 7. Oi, oot kyllä ihana! Meidän Mikki leikkisi mielellään kanssasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äistkä kertoi, että Mikkikin on aikas iso koira. Mutta ei se haittaa, mä kyllä leikkisin mielelläni myös Mikin kanssa :)

   Poista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!