sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Takkakauden pelastus(ko)Sain joku aika sitten Pepiltä testattavaksi Softcaren Grillin pesuaineen sekä Takkalasin ja noenpesuaineen, koska Pepillä ei näille ollut omakohtaista tarvetta. Grillin pesuaineen testaus menee ensi kesään, sillä meidän grilli oli niin vanha ja huonossa kunnossa, että se jouti menemään grillien taivaaseen muuttosiivousten yhteydessä. Mutta mökin takkalasit pääsivät testiin viime viikonloppuna. Ja voi poijjaat, kun olikin helppoa puhdistusta. Mökin takasta saa lasit irti, joten laitoimme lasit tiskialtaaseen ja suihkutimme ainetta ohjeen mukaan. Aineen annettiin vaikuttaa vartin verran ja sitten huuhdeltiin ja pyyhittiin. Pari kohtaa oli aika pahoin palaneet, joten niitä varovasti hinkasin sienellä ja laitoin vielä hetkeksi lisää ainetta vaikuttamaan. Kyllä oli kiva laittaa takkaan syksyn ekat tulet, kun näki tulen leikin :)

Saunassa kiukaan luukkua yritimme myös putsata, mutta ihan yhtä hyvään tulokseen emme päässeet. Luukkua emme irrottaneet, vaan aine pääsi vähän valumaan. Lasissa tosin on useamman vuoden noet ja liat, joten uusintakäsittely olisi varmasti auttanut asiaan. Ensi kesänä on edessä kiukaan uusinta, joten tästäkään syystä emme viitsineet nähdä vaivaa kiukaan luukun puhdistamiseen.

Uudessa kodissa takassa on lasiluukut, joten aina pääsee siellä uudestaan todistamaan voimansa. En olisi uskonut, että takkalasin puhdistus voi olla näin helppoa. Olen kuullut vain vinkkejä tuhkalla ja sanomalehdellä puhdistamisesta. Nou tänks, ei kiinnosta.

*yhteistyöpostaus*

16 kommenttia:

 1. Tuota hankin meille. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :) Tämä oli oikeasti tehokasta.

   Poista
 2. Onpas hyvä aine! Pistetään korvan taakse! Mä olen kyllä käyttänyt tuhkaa putsaamiseen, mutta ihan talouspaperilla. Kostutan paperin ja dippaan tuhkassa, sitten vain pyyhkimään. Aika hyvin irtoo silläkin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että tuo sanomalehti olikin vanhoja ikkunapesun perinteitä, joista olen kuullut :) Tuhkalla varmasti lähtee, mutta jotenkin koen sen itseni tuntien kovin sotkuiseksi. vaikka ei sitä välttämättä olekaan.

   Poista
 3. Grillin pesuun saisi löytyä joku hyvä ja helppo pesukikka. Onneksi meillä mies hoitaa grillaamisen ja siinä samalla myös sen pesemisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuo grillinpuhdistusaine on yhtä tehokas kuin takkalasin puhdistusaine, kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla. Mä pääsen kokeilemaan vasta ensi kesänä :)

   Poista
 4. Tuli testattua samainen aine ja on kyllä hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin oot tyytyväinen 😊

   Poista
 5. Kylläpä näytti olevan hyvät tehot. Hieno laittaa tulet, kun noin hyvin näkyi läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva katsella tulta. Tosin aika nopeasti nuo lasit nokeentuivat uudestaan, muttei ihan pahasti. Onneksi nyt tiedän, että puhdistaminen on helppoa 😊

   Poista
 6. Kiitos vinkistä, tuotahan kyllä täytyy kokeilla. Iloa viikkoosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos vinkki tuli tarpeeseen.

   Iloista viikkoa 😊

   Poista
 7. Vau, siivoaminen on kyllä välillä melkoista välineurheilua, vaikka välillä tuntuu, että jännillä ja hiukka yllättävilläkin perinteisillä menetelmilläkin tulee puhdasta. Nyt teidän kelpaa katsella takkatulta - talvi voi tulla senkin puolesta. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtaiden luukkujen puolesta talvi saa tulla, muuten pysyköön vielä pois 😉

   Kyllä meidän siivoukset pääosin hoituu ilman noitaliemiä, mutta tällaisissa vähän spesiaalimpiin kohteisiin on kiva, kun löytyy täsmälääke.

   Poista
 8. Meillä on päässyt takan lasi myös harmaantumaan enkä tiedä tuleeko siitä kirkasta enää millään aineella. Vedellä ta tuhkalla olen saanut aika hyvin puhdistettua sen, mutta harmaa, karhea pinta on kuitenkin osassa takan lasia. Olis mielenkiintoista testata tuota myös.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!