maanantai 9. lokakuuta 2017

Valot pimeyksien reunoillaOlen aina digannut jollain tasolla Apulantaa, mutta kuunnellut lähinnä niitä hittejä. Vain elämää -ohjelman myötä olen ihastunut Toni Wirtasen persoonaan ja hänen ajattelumaailmaansa, vaikka itse en asioita niin syvällisesti mietikään. Olen viime aikoina kuunnellut enemmän Apulannan tuotantoa ja erityisesti niiden hienoja sanoituksia.

Viikonloppuna kuuntelin Apista ajatuksella (ja kovaa, kuten tätä musiikkia pitää kuunnella). Eniten ajatuksia herätti juuri nyt otsikon niminen biisi, Valot pimeyksien reunoilla. Kyyneleet silmissä kuuntelin kappaletta ja ajattelin elämääni ja siinä olevia ihmisiä. Itsellä on kaikki on hyvin, mutta joskus sitä vain pääsee niin sisälle toisten murheisiin. Lähetin laulun YouTube -linkin ihanalle ystävälleni, jonka vuosi on ollut kohtuullisen rankka. Toivottavasti hänkin löysi sieltä itselleen voimaa jaksaa. Olet ajatuksissani, tiedät kyllä kuka 

Ja vaikka tässä laulussa sanotaankin heti alkuun, että älä usko lauluihin, uskon siltikin, että hyvistä sanoituksista saattaa jokainen saada lohtua, voimaa, ohjetta, iloa tai ihan mitä tahansa. Ja kuten aina teksteissä, jokainen tuntee/kuulee/näkee asiat erilailla elämäntilanteiden ja mielentilojenkin ollessa erilaisia.

Älä usko lauluihin, ne tekee susta haaveilijan
Ne voi saada sut kaivelemaan asioita,
Joilta mielesi koittaa sua suojella
Niil on taipumus sotkee kaikki ajatukset ja jättää kaaokseen

Meistä jokainen on polku jonnekin
Mutta viisaus on siinä, että ymmärtää
Ketä seurata pitkään, milloin kääntyy pois
Ja että ihmistä pitkin sä et ikinä voi itseesi matkustaa

Kaikki loputon kauneus, kaikki järjettömyys
Kaikki ruoskivat toiveet, kaikki päättämättömyys
Ovat lopulta tarkoituksen palasia, osa arvoitusta
Valot pimeyksien reunoilla

Muista että ne kaikki suurimmat kauhut
On sun toiveittes peilikuvat, käännä ne 
Ja kädestäs löydät niihin avaimet
Ja ett on helpompi antaa muille anteeksi, kuin jäädä kaunaan kiinni

Kaikki loputon kauneus, kaikki järjettömyys
Kaikki ruoskivat toiveet, kaikki päättämättömyys
Ovat lopulta tarkoituksen palasia, osa arvoitusta
Ja osa totuutta

Valot pimeyksien reunoilla
Ovat toisinaan himmeitä ja harvassa
Sul on sisälläs valtameren kokoinen voima
Jonka sä voit oppaaksesi valjastaa

Tää on pelkkä tyhjä kuori, joka sun pitää täyttää
Tää on valoista kirkkain, tää on loputon yö
Tää on sydämenlyönti, tää on ajattomuus
Valot pimeyksien reunoilla
Valot pimeyksien reunoilla
Valot pimeyksien reunoilla
Ovat harvassa, mutta olemassa

Kaikki loputon kauneus, kaikki järjettömyys
Kaikki ruoskivat toiveet, kaikki päättämättömyys
Ovat lopulta tarkoituksen palasia, osa arvoitusta
Valot pimeyksien reunoilla

Älä usko lauluihin

Tämän laulun omistan tänään parille ihanalle Supernaiselle ja ihan jokaiselle teistä. Kyllä se valo on siellä pimeyksien reunoilla tänäkin sateisena ja pimeänä päivänä. Ihanaa maanantaita ja uutta viikkoa!

26 kommenttia:

 1. Ihanat sanat kappaleessa. Mä uskon vahvasti amusiikin ja sanoitusten voimaan, hyvä musiikki on ollut mulla vaikeina aikoina hyvinkin terapeuttinen apu.

  Sinne muiskuja ja valoisaa viikkoa ihanalle Supernaiselle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikissa on voimaa, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Toivottavasti pian päästää laittamaan korkkarit kattoon ja nauttimaan iloisesta musiikista :)

   Ihanaa päivää muru <3

   Poista
 2. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen ihastellut Tonin sanoituksia. En ole aiemmin pysähtynyt niitä ajatuksen kanssa kuuntelemaan.
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on hyvä pysähtyä kuuntelemaan sanoituksia. Itse kun olen huono ilmaisemaan asioita, musiikin sanoitusten kautta voin opetella pukemaan monia tunteita sanoiksi. Ihanaa kun on taitavia ihmisiä :)

   Ihanaa viikkoa myös sinulle Outi <3

   Poista
 4. Kyllä, tämä kolahti myös minuun oikein tosissaan, kun Kaija Koo sen esitti, tyttären kanssa ihmeteltiin, miten joku voi tehdä näin upeaa sanoitusta <3. Oikeesti Toni on ihan mestari! Mukavaa uutta viikkoa sinulle super nainen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toni on mestari :) Mielestäni taisi olla Kaija Koon paras veto koko ohjelman historiassa, mutta enemmän diggaan alkuperäistä.

   Mukavaa viikkoa sinulle myös Sari <3

   Poista
 5. Voi, mä oon tykänny Apulannasta vuosia..varmaan yli kymmenen vuotta ja nähny livenä, ja täällä Lahdessahan on pojilla oma kahvila, jossa istuttiin Tonin ja Sipen kanssa jutustelemassa viime syksynä. Tulevana lauanataina ois ihana klubikeikka siellä heidän kahvilallaan, mutta hitsi, mulla on työpäivä! Pari kertaa on oltu samoissa rapujuhlissa Tonin ja vaimonsa Jannikan kanssa, ovat kyllä juuri niin omia, aitoja, itsejään.<3 Toni on minusta enemmän sellainen tarkkailija kuin sellainen suuna päänä olija, niin kuin rockbändin keulakuvasta voisi helposti luulla.:)

  Niin, laulujen sanat on mulle aina ihan hirmuisen tärkeitä!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, sähän oot päässyt ihan ytimeen <3 Varmasti artistin tunteminen antaa musiikille vielä lisäpotkua. Ja sanoitukset tärkeitä, ainakin tällaisissa vähän tunteellisimmissa kappaleissa. Riekkumiskappaleissa sanoilla tuskin on väliä :D

   Ihanaa tiistaita Taina <3

   Poista
 6. Minä en ole koskaan tykännyt Apulannasta. En ymmärrä sitä huutamista. Mutta toisaalta enpä ole koskaan kuunnellut laulujen sanoituksiakaan sen tarkemmin. Pitäisi ehkä lähestyä musiikkia sitä kautta eikä tyrmätä musiikkia heti kättelyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin pitkään kuvittelin, että Apulannan musiikki on huutamista. Alkuaikojen musiikki on pitkälti varmaan sitä punk sceneä, mutta tuoreemmista löytyy paljon todella hyviä biisejä. Kannattaa ottaa Apulanta kuunteluun, ehkä siitä saattaa jollain tasolla tykätäkin :)

   Ihanaa viikkoa Satu <3

   Poista
 7. Kyyneleet tulee silmiin vain koska olet ystäväni ja ihan siksi kun minäkin tajuan vasta nyt että tämä vuosi oli todella raskas :(
  Miksi? Minulle povattiin vaikeaa vuotta mutta en oikein halunnut sitä uskoa, no tässäpä se nyt nähtiin.
  Noi sanat on kyllä mahtavat. Siellä on monta kohtaa jotka voin allekirjoittaa, huoh.

  VastaaPoista
 8. Tuossa biisissä on kyllä niin ihanat sanat 💓 Koskettaa 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskettaa varmasti meitä jokaista, jollain tasolla.

   Kivaa tiistaita Jaana <3

   Poista
 9. Kiitos tästä ja laulut kyllä koskettaa, saa jalan nousemaan, avaa tarvittaessa kaikki eri tunneskaalat. Ihanaa päivää Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ilonpidossa musiikki on myös tärkeässä osassa, ainakin itsellä. Ja onneksi on niitä tunteita laidasta laitaan, joita kokea :)

   Ihanaa tiistaita Tiia <3

   Poista
 10. Täällä myös Apulanta- ja Toni -fani! Opin kuuntelemaan lasten myötä, kun olivat teini-iässä (nyt ovat jo lähemmäs 30v) ja kuuntelen edelleen. Sanat ja musiikki voimaannuttavat kerta kaikkiaan. Keikoista puhumattakaan - en tiedä muuta bändiä, jonka keikalla heti ensi tahdista porukka hyppii ja tamppaa maata.
  Energiaa syksyyn toivotellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä vielä Apis-keikka kokematta, mutta toivottavasti pian asia korjaantuu 😊

   Energistä syksyä sinnekin ❤️

   Poista
 11. Olen niin vanha että Apulanta on minulta jäänyt ihan vieraaksi, mutta Toni Virtasta olen nähnyt Vain Elämää-ohjelmassa, joten hän on hiukan tuttu TV:n kautta.
  Laulujen sanoista löytyy useinkin helmiä ja olisikin hyvä melodian lisäksi syventyä joskus kuuntelemaan sanoitusta oikein ajatuksella.
  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis Kristiina, koskaan ei ole liian vanha kuuntelemaan esim. Apulantaa 😊
   Sanoja kannattaisi useamminkin kuunnella, helmiä löytyy paljonkin. Vähän kateellinen olen heille, joulla on kirjoittamisen taito (tai laulamisen taito, tai soittamisen taito, tai tanssimisen taito, tai...)

   Poista
 12. Niin, niin, niin, niin ihana kappale ja varsinkin Kaijan esittämänä, vaikken muuten erityinen Kaija-fani ookaan. Oon viime viikkoina kunnellut tämän kappaleen varmaan satoja kertoja. Repeatilla menee automatkoilla :D Sanat uppoaa ihan täysillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on soinut tuo biisi paljon ka vähän muutkin Apiksen biisit. Ei Kaija Koon versio huono ollut, mutta alkuperäinen on ihan paras 😊

   Poista
 13. Mä en tiedä mitä tähän kommentoisin, koska yhtye Apulanta saa mussa ihan loputtomasti asiaa aikaiseksi. Silloin kun vuonna 1994 siihen rakastuin ja huudatin kovalla, mulle naurettiin ja bändi oli pieni ja räkäinen punkbändi. Bändi on kasvanut, minä olen kasvanut, rakkauteni bändiä kohtaan on kasvanut ja yleisömäärät yli 20 vuodessa vähän kasvaneet. Toivoin koko 1990-luvun, että pääsen Tonin kanssa naimisiin ja kun hän vastasi kirjeeseeni... Kehystin sen seinälle! <3

  No, en enää toivo hänestä aviomiestä, mutta on ollut upeaa seurata millainen tyyppi, isä ja aviomies hänestä on kuoriutunut sen jälkeen, kun joimme yhdessä kaljaa takahuoneessa vuonna 1997. He kiittelivät, että tulimme heidän keikalleen, kun kaikki menivät katsomaan Mascaran keikkaa. :D Voi elämä, eipä ole bändillä yleisöpulaa nykyään!

  Valot pimeyksien reunoilla on huikea biisi, jota olen molemmilla puolimaratoneilla laulanut ääneen 15 kilometrin kohdalla, huudattanut sitä synnytyssalissa ja se on antanut voimaa.

  Nyt lopetan, niin kuin sanoin. Apulanta. <3

  VastaaPoista
 14. Voi Katja <3 Luin tämän kommenttisi heti tuoreeltaan (olin silloin Popedan seurasa). Ja sait mut niin hymyilemään ja ehkä jopa vähän kateelliseksikin, olethan viettänyt huikean nuoruuden Apulannan kanssa.

  Ja onhan tuo biisi kuten moni muukin Apiksen biisi aivan loistavaa juoksumusaa. Täytyisköhän munkin alkaa juoksemaan :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!