sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Onko Mikkeliin mänijöitä?

Heippa hei!

Kesäfiilis on tarttunut meikäläiseenkin ainakin näin blogin kannalta. Olen vähän laiskistunut kommentoimaan sekä kirjoittamaan, mutta niin on tehnyt moni muukin bloggaaja. Ehkä mekin ansaitsemme pieniä lomahetkiä :)
Viime viikonloppuna teimme ukkokullan kanssa päivän mittaisen täsmäiskun Mikkelin asuntomessuille. Kuinka ollakaan, messulehti jäi autoon, joten yritin siinä sitten muistella omat ennakkosuosikkikohteeni. Pari kivaa kohdetta taisi jäädä näkemättä, mutta pari ihan kivaa taisi tulla tilalle. Ja ihan kaikkia emme todellakaan kiertäneet.

Koska messupostauksia on tullut jo useampi tänne blogistaniaan, en sen enempää lähde yksilöimään eri kohteita. Mustaa oli paljon, mutta pimeitä eivät asunnot kuitenkaan olleet, kiitos runsaan ikkunapinnan. Tiedä sitten, miten syksyn ja talven tullen valoa riittää. Tuo lasi olikin yksi silmiinpistävä materiaali messuilla. Siinä tällainen tavallinen ihminen ajattelee vain niiden pesu-urakkaa, mutta ehkäpä heillä on siihen systeemit mietittynä valmiiksi. Myös ulkoporealtaita oli paljon. Monessa kohteessa kylpeminen tapahtuu ihan naapurin silmien alla, tästä syystä en itse niistä innostunut. Saunat olivat enimmäkseen omaan makuuni liian vaaleita, mutta kivoja ratkaisuja niissä oli kuitenkin.Muutamaan vuoteen en ole messuilla käynyt, mutta edelliseen käyntiin verraten asuntoja oli sisustettu todella paljon design-tuotteilla. Kivahan niitä on katsella, mutta kuinka moni talo on messujen jälkeen sisustettu ns. tavallisilla huonekaluilla ja sisustusesineillä. Casa WelliKulhossa mainittiin jo ovella, että asunto on sisustettu ilman lainatavaroita asukkaiden omilla tavaroilla. Se jotenkin nosti asunnon pisteitä ainakin omissa silmissäni. Casa WelliKulhossa oli myös kiva uima-allas alue ja erityisen kiva piharakennus.Positiivisin yllätys oli Honka Ink. Se ei päässyt aiemmin edes listoilleni, mutta joku talossa vain viehätti. Puupintaa oli ehkä liikaa omaan makuun, mutta messusisustuksen kanssa se oli oikein kiva. Mikrosementti / betonipinnat viehättivät myös tosi paljon. Aloinkin haaveilemaan meidän veskiin mikrosementtilattiasta. Tässä kohteessa oli paljon kivoja (ja kalliita) sisustustuotteita, joita tietenkin haluaisin omaan kotiinkin, mutta lompakko estää :)
Paljon hehkutettu Kannustalojen Harmaja Saimaa ei mielestäni ollut mitenkään erikoinen. Toki hieno sijainniltaan ja ihan jees ratkaisuja, mutta en päässyt hypetykseen mukaan. Sisustuskaan (etenkin olohuoneessa) ei miellyttänyt yhtään. Mutta nämä ovat niitä makuasioita.Ennakkosuosikkini Minun VALO lofthenkinen talo oli ihan jees. Toisaalta tykkäsin, että kauttaaltaan oli samalla tyylillä valmistettuja huonekalut (pöydät, tasot, penkit), mutta toisaalta olisin kaivannut jotain erilaista. Olisi kiva nähdä tämä talo muutaman vuoden kuluttua, kun talon ulkoverhous on haarmaantunut. Nyt siperianlehtikuusesta valmistettu ulkoverhous oli enemmänkin oranssi, joten ei todellakaan omaan makuuni kaunis.Tuon ukkelin kanssa on hauska käydä messuilla, kun katselemme niin eri asioita kohteissa. Siinä missä minä ihailen lähinnä sisustuksia ja materiaalivalintoja sekä yleisilmettä, ukkokulta tarkastelee tekniikkaa ja työnjälkeä. Huomasinpa minäkin hulppean Waven katoksessa pikkulapsuksen jonottaessani sisään...  Fiskarshedenvillan Ajaton -talossa oli käsittämätön saunan lauderatkaisu: iso ikkuna naapuriin ihan lauteiden takana. Ehkäpä siihen jotain suojaa on tulossa sitten messujen jälkeen. Kylppäri oli ihanan tilava kuitenkin, ja erityisen toimivan oloinen.

Puutarhaihmisille messuilla ei ollut paljoa tarjottavanaan. Sora ja kuntta olivat pääasiallinen pihoihin käytetty materiaali. Toki se sopi ympäristöön erinomaisesti. Olisinko yhdessä kohteessa nähnyt oikein kukka-kukkia istutettuna. Muuten oli ruukkupuutarhaa ja yksinkertaisia ns. luonnonmukaisia istutuksia.Messujärjestelyt olivat mielestämme hyvät. Bussikyyti parkkipaikalta sisälsi tietoiskuja Mikkelistä, lemmeikeille oli järjestetty paikallisen 4H:n kautta oma messuparkki, lapsille oli touhua messualueen puistoissa. Ainoa iso miinus tulee ruokapuolen korkeista hinnoista, mutta niinhän ne tämänkaltaisissa tapahtumissa tuppaa yleensä olemaan. Kelikin oli oikein loistava: muutama sadepisara saatiin, mutta ei niin, että olisimme kastuneet (sateenvarjo oli autossa messulehden kanssa), eikä ollut liian lämmin. Väkeä ei ollut ihan mahdottomasti. Ainoat jonot johtuivat pääasiassa kävijöiden säännöstelystä, Waveen oli ehdottomasti eniten jonotusta.

Meillä jäi oheiskohteet Mikkeli puisto ja Kenkävero käymättä. Jos olisimme saaneet hotellihuoneen Mikkelistä, olisimme varmasti nuokin kohteet katsastaneet.

Asuntomessut Mikkelissä ovat avoinna 13.8. asti eli vielä ehtii hyvin käväisemään.*blogiyhteistyö: messuliput saatu


20 kommenttia:

 1. Mitä minä olen kuvia kohteista nähnyt, niin liikaa oli mustaa kohteissa. Jotenkin myös sisustukset oli niin nähtyjä. Sinun kuvissa oli yksi johon positiivisesti kiinnitin huomiota ja se oli tuo lastenhuoneen sänky, joka on kuin talo. Minä en siis ole käynyt messuilla, siellähän tunnelma on voinut olla aivan erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaa oli paljon, mutta makuasioita onko liikaa vai ei. Olisi todellakin kiva nähdä kohteet syyspimeillä, riittääkö isot ikkunat tuomaan valoisuutta. Lastenhuoneita tuli sattuneesta syystä vähemmän katseltua, mutta tuo sänky oli tosi kiva :)

   Poista
 2. Meilläkin oli Päivin kanssa puhe lähteä messuilemaan mutta niin siinä vain kävi että loma otti ja loppui. Omassa hasveessa on koti jossa olisi juurikin ne isot ikkunat joistatulvisi sitä ihanaa luonnon omaa valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielähän messuille ehtii, vaikka viimeisenä viikonloppuna :)

   Kyllä mäkin haluaisin isot ikkunat, mutta aina tulee mieleen se ikävä ikkunanpesu...

   Poista
 3. Mielenkiintoista lukea messutunnelmiasi, varsinkin kun tuli itsekin käyneeksi messuilla. Aika samoilla linjoilla olen kanssasi, vaikka en osaakaan arvioida asuntoja yhtä asiantuntevasti kuin sinä.

  Messujärjestelyt olivat minustakin tosi hyvät, vaikka aluksi mielessäni purnasinkin sitä, että auton joutui jättämään niin kauas. Enkä olisi jaksanut kuunnella sitä Mikkeli sightseeing -selostusta enää paluumatkalla parkkipaikalle, mutta annettakoon tuo anteeksi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, tämä mitään asiantuntevasti ollut kirjoitettu. Kiva oli lukea myös sun käynnistäsi.

   Meilläkin vähän paluumatkan selostus otti jotenkin voimille, sälli puhui niin nopeasti, ettei meinannut vanha ihminen saada enää selvää. Mennessa olikin nuorella neidillä ihanan selkeä artikulaatio. Mietin vain, jos joka messupaikkakunnalla on vastaava selostus bussikyydeillä, että miten esim. jostain Tuusulasta on riittänyt kerrottavaa...

   Poista
 4. messuilla on kiva katsella ja saada uusia ideoita, toteuttaa niitä sitten tai ei. Meillä kans miehen kanssa menee just noin kiinnostusten kohteet. Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia ideoita ei todellakaan tarvitse toteuttaa, mutta ehkä ne jotain mielikuvitusta ruokkii. Ihanaa, että teilläkin kiinnostuksen kohteet menevät samalla tavalla - niin me täydennetään toisiamme <3

   Poista
 5. Varmasti kiva kokemus vielä miehisen näkökulman kanssa :)
  Multä jäi messut väliin tänäkin vuonna, elämä meni edelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kokemus :) Mulla kun ei oikein muuta lomareissua ole/ollut tälle kesälle, niin messuille päätin haluta. Onneksi isoveikka tuli neidin kaveriksi, joten yhteiset hetket oli taattu niin meille kuin isoveikalle ja neidillekin.

   Poista
 6. Hih, aika samat oli ajatukset minullakin. Tosin säästyin tuolta Mikkelin 'pakko-syötöltä' :)

  Joo ei aina jaksa blogata...elämä menee edelle, kuten Taru juuri kommentoi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkosyöttö oli toisaalta ihan mielenkiintoinen, etenkin kun en ole koskaan Mikkelissä käynyt enkä ajatellut sitä mitenkään ihmeellisenä paikkana.

   Elämä menee joskus edelle, pakko! Varsinkin kun sitä varsinaista yhteistä lomaa meillä ei tänä kesänä ole, muuta kuin muutamat hassut yhteiset viikonloput.

   Poista
 7. Minulta taitaa jäädä messut tänä kesänä väliin. Loma hurahti hetkessä ja kotona odottaa tsiljoona hoidettavaa asiaa. Olisi kyllä ollut kiva käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei joka vuosi ehdi messuilemaan :) Sulla on kyllä ollut muuten kiva loma ja joskus ne kodin tsiljoonat asiat on hoidettava.

   Poista
 8. Ois ollut niin mukava käydä, mutta vähän turhan kaukana tänä vuonna. Onneksi netti on pullollaan kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin tuo välimatka vähän kirpas, mutta kun olin päättänyt mennä, niin mentävä se oli. Ja onneksi on netti ja lehdet täynnä messukuvia :)

   Poista
 9. Kauniita koteja! Meidän kesään ei messut mahtuneet mutta vastahan ne oli täällä Vantaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei ehdi joka paikkaan, kesä on kuitenkin niin lyhyt :)

   Poista
 10. Mikkeli jäi kokematta asuntomessujen osalta tänä kesänä. Olen kyllä seurannut aihetta silmä tarkkana ja näitä postauksia on hauska lukea, omat suosikit sieltä nousivat esiin aika nopeasti. Toki joku olisi voinut paikan päällä yllättää.. :)

  VastaaPoista
 11. Mulla jäi myös messut tältä vuodelta, matka oli jotenkin niin pitkä eikä tullut lähdettyä.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!