maanantai 10. heinäkuuta 2017

Arkikuva 27/52

Heipä hei!

Niin on taas yksi viikko taputeltu menemään ja vuosi on yli puolen välin, hui kauhistus! Miten tämä aika näin lentääkin.Menneen viikon olennaisin arkikuva tulikin postattua jo edellisessä postauksessa, joten jotain muuta on nyt laitettava eetteriin. Arki-illan meni pääasiassa Netflixiä katsellen (Orange is the new black). Ja koska töistä ei viitsi / saa mitään julkaista, kuva tulee sunnuntailta, jolloin niitä arkisia hommia hoidetaan. Ihan ex tempore innostuin pesemään ikkunoita, muutama jäi vielä uuden viikon iltapuhteiksi, mutta ei haittaa. Sen verran mukavaa ja joutuisaa on tuo ikkunoiden pesu ikkunapesurilla. Jotenkin olin unohtanut sen helppouden ja itsekseni tuskailinkin, miksen ole aikaisemmin ja/tai useammin pessyt ikkunoita. Ehkä mielessä on vielä vanhan kodin ikkunoidenpesun valtava urakka, kun jokaisessa ikkunassa oli vähintään kolme avattavaa ruutua ja ikkunoita oli muutenkin aika paljon enemmän kuin nykyisessä kodissa. 

Viikonlopun ihanat ilmat intouttivat myös pihatöihin. Enpä muistanutkaan, että sekin homma on niin kivaa. Tosin takapuolessa ja reisissä tuntuu kökkiminen, mikä ei ole lainkaan huono asia. Nyt pitäisi kehitellä uusia pihaprojekteja. Harmittavasti vaan tuo mun oma apupoika-Antero on niin kiinni omissa töissään, ettei oikein ehdi auttamaan eikä nikkaroimaan mun toiveita toteen. Mutta eikös sitä sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, joten meidän pihahan alkaa olla aikaslailla puolivalmis :D

Ihanaa uutta viikkoa jokaiselle täällä kävijälle, toivottavasti aurinkoa piisää tällekin viikolle <3

26 kommenttia:

 1. ex tempore-jutut ovat parhaita, onhan se jo todettu :) Suunnitelmasta toteutukseen on ihan lyhyt matka...
  Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tosiaan :) Lisää ex tempore juttuja tänne.

   Kivaa uutta viikkoa Satu <3

   Poista
 2. Tuollainen arkiurheilu- oli se sitten ikuunanpesuuta tai pihatöitä- sopii mullekin, varsinkin kun olen erinomaisen hyvin kunnostautunut syömäpuolessa.

  Ihanaa kesäviikkoa sinne!

  ps. Noi teidän terassituolit ovat niin ihkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihatyöt olis kyllä kivaa liikuntaa. Harmi vaan, kun nyt ei oikein oo mitään työnalla. Tai olis, jos ja jos ja jos...

   Terden tuolit on kyllä tosi kivat, mukavat istua ja kivat katsella <3

   Ihkuu viikkoa Taru <3

   Poista
 3. Mistähän ihmeestä sitä saisikin inspiraation ikkunanpesuun? Se kun on mulle ihan vihoviimeistä hommaa... Pihahommat taas on mullekin mieluisia. Kaupungissa niitä tosin ei ole ja maalla taas piha on sellainen rytömaa, ettei naisvoimat paljon hyödytä - tarvittaisiin konevoimaa ja paljon... Eli toistaiseksi vaan voin tuijotella epäkohtia ja juoda kahvia - hyvä sekin :D

  Kivaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se noiden pihahommienkin kanssa on välillä sellaista takkuamista, jos ei oo inspistä niin sitten ei oo. Mökillä tarttis tehrä jotain, rikkaruohot on ottaneet vallan kukkapenkeistä, mutta kun ei vaan oo sitä viimeistä ajatusta, niin on sitten jäänyt kokonaan. Ja hei oikeesti,tuo ikkunapesuri tekee ikkunan pesusta hivenen mukavampaa, suosittelen.

   Aurinkoa viikkoosi Tuula <3

   Poista
 4. Pihahommia riittää kesällä.Minä öljysin eilen terassia.Voi kun raskisi ostaa sitä uutta materiaalia,kun olemme aikoneet laajentaa terassia.Se on sellaista ettei tarvitse öljytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, meilläkin terassi odottaa käsittelyä. Pitäisi ensin vaan rapsutella vanhat jotkut ihme käsittelyt pois ja sekös on sitten inhottavaa puuhaa. Mutta ehkä tuo homma odottaa ensi kesään, ehkä saan inspiksen vielä tänä kesänä, ei voi tietää :D

   Poista
 5. Ikkunat odottavat täällä pesijäänsä ja saavatkin vielä odottaa :)
  Ihanan aurinkoista maanantaita Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain tänään pestyä pitkän kaavan mukaan yhden ikkunan, pari olisi vielä jäljellä. Rauhassa mennään, tehdään jos huvittaa.

   Ihanaa aurinkoista viikkoa Outi <3

   Poista
 6. Täällä ikkunat odottavat myös pesijää, ehkä syksyllä innostun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä on ihan hyvä aika pestä ikkunat, turha kiirehtiä 😂

   Poista
 7. Ääh, pitäis pestä sekä kodin, että Kesähuoneen ikkunat, mutta inspistä löytyy lähinnä silloin, kun ei ole mitään mahdollisuutta ryhtyä puuhaan!:P Eikö olekin ovelaa...:) Meillä on juurikin kolminkertaiset ikkunalasit ja kokoa ihan kiitettävästi. Menee aina ikä ja terveys ikkunoita pestessä, vaikka on tuo pesurikin.

  Mulla on puutarhassa nyt uusi, selkeä visio, ja tiedätkös, mun mies ei ollenkaan näe sitä!:)) Ajattelin siitä postailla, kunhan ennätän.

  Mukavaa viikkoa Tuija!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla tuota ikkunan pesua sitten riittääkkin. Ei ihme, että inspis tulee väärällä hetkellä, jos edes tulee 😂 Miehet, ne ei ymmärrä puutarhasta mitään. Paitsi sitten, kun saa ottaa esim. kaivinkoneen avuksi.

   Kivaa viikkoa Taina ❤️

   Poista
 8. MOnesti olen miettinyt tuota ikkunapesuria että onkohan se hyvä. Jotku kehuu, jotku moittii. Olisi kkiva päästä testaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en löydä muuta moitittavaa, kuin että akku välillä loppuu 😂 Sitä saattaa joutua pitämään tauon kesken parhaimman inspiksen, mutta latauksen aikana voi vaikka pestä sälekaihtimia muista ikkunoista tms. Meille saa tulla milloin tahansa testamaan tuota laitetta 😘

   Poista
 9. Minua harmittaa etten ottanut ikkunanpesuvehkeitä mökille mukaan. Täällä ei ole kukaan pessyt ikkunoita vuosiin :(

  Kauniit terassituolit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin ikkunapesuri tuppaa unohtumaan kotiin, vaikka mökin ikkunat kaipaisi yhtälailla pesua. Liekö jotain psykoligista töiden välttelyä 😂

   Ja kiitos, terassituolit on kyllä ❤️

   Poista
 10. Ihanat tuolit!Meillä sama ikkunanpesin, eipä silti tule turhan usein pestyä🌝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan liian usein tule pestyä, mutta inspiksen ylläpitäminen on helpompaa kuin perinteisellä menetelmällä 😊

   Poista
 11. Ihan mahtavaa, että ikkunat on pesty, meillä ne vielä odottaa, tosin heh ne pesee oma ukkeli ;) Kivaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon koneen myötä meilläkin ukkeli on muutaman ikkunan joskus pessyt. Ne on ne koneet ja laitteet 😂

   Poista
 12. Voi kun saisi tuon itsekin aikaiseksi! <3 Mekin katsoimme OITNB:n loppuun, liian äkkiä meni! Se on muuten ensimmäinen sarja, jota aloimme Netflixistä katsomaan neljä vuotta sitten. :) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä itsellänikin on ollut pitkällisen tuumailun tulos, mutta on se vaan niin mukavaa, kun tällaisen pitkään tekemättä olleen homman saa tehtyä. Nyt lupaan itselleni skarpata, enkä pitkitä seuraavaa ikkunanpesua liian pitkään.

   OITNB meni taas todellakin liian äkkiä, ja seuraavaa kautta pitää odottaa taas ties kuinka kauan.

   Poista
 13. Mullakin on toi pesuri, kätevä. Meillä kans on kuusi pintaa pestävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesuri on kyllä kätevä. Meillä onneksi vain neljä pintaa per ikkuna, riittävästi siinäkin. Lisäksi vielä jokseenkin ärsyttävät tuuletusikkunat.

   Poista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!