maanantai 5. kesäkuuta 2017

Arkikuva 22/52

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen...No ihan hirmuisen suloisesti ei tämä suvi ole alkanut, mutta eipä tuo haitannut lauantaina kesälaitumille päässeitä koululaisia. Meillä viikko elettiin ihan mahdottomassa jännityksessä, sillä kevätjuhlaa ja esitystä odotettiin niin kuumeisesti. Ja hauskoja ohjelmia lapset olivatkin kehitelleet. Neidin nelosluokan esitys käsitteli aina ajankohtaista koulukiusaamista ja ystävyyttä. Tykkään tästä koulujen nykymeiningistä esitysten suhteen, että kaikki osallistuvat niin ohjelmanumeron suunnitteluun kuin toteutukseen, Ne jotka haluavat olla enemmän esillä, saavat olla enemmän esillä. Ne aremmat ovat kuitenkin mukana touhussa, eikä jätetä yksin, toisin kuin omassa lapsuudessani. Muistan esiintyneeni kerran joulujuhlassa (taustalla enkelikuorossa) ja kerran kevätjuhlassa (luokan kuorossa). Muuten esityksissä olivat mukana aina ne rohkeammat ja taitavammat. 

Oikein harmittaa, että nämä tulevat vitosluokkalaiset joutuvat vaihtamaan isompaan yhteiskouluun tuosta ihanasta pienestä kyläkoulusta, jossa jokaista vuosiluokkaa eskareista nelosiin oli vain yksi kutakin. Isoin luokka taisi olla 18 oppilaan luokka. Neidin luokalla oppilaita oli 13. Jotenkin sen pikkukoulun yhteishengen ja yhteisen tekemisen meiningin huomasi tuolla juhlassa. Kaikki tuntevat toisensa. Koulussa on ollut menneenä kouluvuonna jonkin asteisena teeman kehittää lisää juurikin tuota yhteishenkeä. Keskiviikkoisin on ollut kepparikeskiviikko, johon pääasiassa tytöt ovat osallistuneet. Pojille on ollut jalkisvälkkiä ja sählyä.

Opettajan lahjaan sain miljoonan dollarin vinkin ihanalta Tainalta. Ostimme opelle pienen kukan ja lahjakortin kahvilaan. Neidin opettaja on 28-vuotias, enkä ihan puolen vuoden tuttavuuden perusteella osannut päätellä, mistä hän tykkäisi, joten lahjakortti menee varmasti käyttöön.

Neiti kantoi kotiin hyvän todistuksen (todella loistavan panostukseen nähden :D). Elisa kirjoitti muuten tosin hyvän postauksen lasten koulumenestyksestä ja kannustamisesta. Todistuksen mukana oppilaat saivat vielä kaikki leffalipun, sillä luokan kassaan oli jäänyt ylimääräistä rahaa. Kiva kesälahja, etten sanoisi. Perheen omasta "stipendirahastosta" neiti sai pienen pokkarikameran kiitokseksi kouluvuodesta ja samalla tekemistä kesälomalle. Tytöt kun tykkäävät kuvata kepparijuttujaan, nyt saa äidin kamera olla enemmän turvassa.

Neidin loma alkoi yökyläilyllä vanhan koulukaveri-bestiksen luona. Loma jatkuu iskän kanssa mökkeillessä, äidillä on siis alkuviikko omaa aikaa. Oma viikonloppuni meni siivotessa kotia suht perusteellisesti, pestessä monta koneellista pyykkiä ja tehdessä viikon ruoat valmiiksi. Tänään saankin sitten huilata hyvällä omalla tunnolla, kun on kaiketi sadetta luvassa illalle.24 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Täällä suositaan myös lahajkortteja, helppoja. Ja, tosiaan kun ei tiedä millainen koti kenelläkin on ja onko esim kovin allerginen (tuoksukynttilät...). Lahjakortti kahvilaan on meidän suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo jotenkin tullut aiemmin edes ajatelleeksi lahjakortteja, tosin aikaisempi miesope oli siitä helppo, että tykkäsi kalastuksesta...

   Poista
 2. Ihanan (melkein) kesäiset kuvat. Ja loistava lahja opelle, lahjakortti on mielestäni aina hyvä lahjaidea.

  Ja kiitos linkkauksesta :D

  Meillä pojat ovat tämän viikon päivisin tennisleirillä, hyvä niin! Saavat loputonta energiaansa purettua.

  Muiskuja ja ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein kesä menikin sitten jo ohi: tänään oli tosi märkää. Ihana, kun on puuhakas leiri energian purkamiseen. Ja tottahan hyvä postaus pitää jakaa 😊

   Poista
 3. Tosi kiva lahja opettajalle ❤️
  Oikein ihanaa viikkoa ja kivoja omia hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi 😊 Tämän iltainen oma aika on mennyt sohvalla torkkuessa ja telkkaria silmäillessä. Huomenna onkin sitten puuhakkaampi oma aika, jos vain säät sallii.

   Poista
 4. Onpa mahtava idea antaa tuollainen lahjakortti. Itellä aina puistattaa viedä se joku ruusun reuhka joka lakastuu ennen kuin kotia olet ehtinyt. Meillä neidin luokka keräsi yhteisesti rahan ja ostimme opettajalle lahjakortin kultasepänliikkeeseen hänen hyvästellessään nyt lapsoset ja jäädessään vihdoin ansaitulle eläkkeelle. Minusta on aivan ihana ajatus, että nyt Ritva-ope saa sillä ostaa itselleen jonkun kivan muiston josta hän sitten aina muistaa tuon luokan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen kimppalahjanonkin tosi viisas veto, etenkin kun opettaja vaihtuu. Itse en kauheasti tuntenut muiden vanhempia, joten ennoikein saanut aikaiseksi ryhtyä primusmoottoriksi tehtävään, eikä ketään muutakaan tuntunut kiinnostavan.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eikö vain ollut 😊 Tuota toteutamme jatkossakin.

   Poista
 6. Kuulostaa niin ihanalta tuo, että kaikki saavat osallistua ohjelman toteutukseen halujensa mukaan. Itselläni on koulusta vähän huonoja muistoja, kun joskus joutui pakolla esiintymään ja sitten jännitti niin kamalasti, että luulin kuolevani (ja melkein kuolinkin).

  Suloinen koululainen. <3 Mukavaa lomaa hänelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, lomalainen on iskän raksa-apuna mökillä eli laatuaikaa 😊

   Ei tuo pakottaminen ole kyllä ollenkaan kenellekään hyväksi. Mukana porukassa ujommatkin pärjää, muttei ehkä kannata pakottaa ouheosuuksiin.

   Poista
 7. Meillä nuo kevät ja joulujuhlat alkavat olla jo juhlittu. Yläasteella olevan nuorimman juhliin saamme kutsun kahden parin vuoden päästä, kun on vihon viimeinen juhla ja peruskoulu lusittu.
  Ihanaa lomaa ja mainoita kuvaushetkiä lomalaiselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee: jos vähän helpottaa, tilalle tulee haikeus. Mutta se on sitä elämää.
   Kunhan aurinko taas näyttäytyy, kamera varmaan laulaa 😊

   Poista
 8. Minusta on hienoa, että kaikki saavat osallistua esitysten tekoon itselleen sopivalla panoksella. Minä en enää muista omasta kouluajastani, että osallistuivatko kaikki tytöt, mutta pojat jäivät loistivat yleensä esityksissa poissaolollaan. Meillä sattui tänä keväänä niin, että kenenkään pojan luokka ei osallistunut kevätjuhlaesityksiin.

  Meillä mentiin tänä vuonna opejen muistamisien suhteen siitä mistä aita on matalimmillaan eli suklaata ruokakaupasta :) Ei muuta ehditty.

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ruokakaupan suklaa ei ole ollenkaan huono lahja. Itsekin tykkään syödä ruokakaupasta ostettua suklaata, miksei siis opettajatkin :D

   Poista
 9. Lasten kesälaitumelle pääsyssä on kyllä aina oma taikansa - itseltäni se aika on jo ohi, mutta vielä sentään muistan;)
  Ja muistan ne opettajien lahjapähkäilytkin - ja lahjakortteja suosittiin silloinkin.
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle ja nauti joutilaista päivistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjapähkäilyt on kyllä meidän osaltamme nyt ratkaistu pitkäksi aikaa: suosimme lahjakortteja jatkossakin. Tosin neiti saa ensi vuodelle taas miesopen, joten voi olla ettei kahvilalahjakortti ole välttämättä ihan ykkösvaihtoehto :)

   Poista
 10. Teidän kyläkoulu kuulostaa ihanalta. Meillä oli ala-asteella näytelmäkerho ja siellä aina kehiteltiin kaikkea hauskaa juhliin. :D Taitaisivat ne esitykset lähinnä nykyään hävettää... Ihanaa viikkoa sinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koulu oli kyllä ihana, ja niin lähellä, 100 m oli vain koulumatka. Mutta ei voi mitään. Tuskin niitä vanhoja esityksiä kannattaisi hävetä, niin tosissaan niitä on tehty ja se kuuluu siihen aikaan.

   Poista
 11. Kyllä se kesä tästä alkaa, vaikkei ihan säiden puolesta siltä olisi tuntunutkaan. Oli kivaa katsella koulujen lopettamiskuvia, kun itse missasimme kaikki kevätjuhlat tänä vuonna. :) Ihanaa kesän alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kesä on joka vuosi, kelit vaan saattaa vaihdella 😂 Sulla olikin äärettömän ihana syy missata kevätjuhlat.

   Poista
 12. Ihana kuulla vanhemman suusta se tosiasia, että koulu on muuttunut parempaan!<3 Niin paljon kuulee valitusta, ja usein sellaisten ihmisten suusta, joilla ei ole kosketuspintaa nykykouluun. Ja tottahan kouluja, opettajia ja oppilaita on erilaisia, joukkoon mahtuu kaikenlaista, olen kuitenkin ylpeä työstäni, ja suomalaista koulua arvostetaan maailmallakin, eikä suotta.:) No, meni vähän viereen, mutta tuli tuosta mieleen.:)) Kiitos linkityksestä, ja hienoa, jos olin avuksi!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan meni asiaan, eikä asian vierestä. Tykkäön kyllä nykymeinigistäosin, mutta ainakin tämön nuorimmaisen koulutaipaleen kohdalla olen huomioinut myös ison huonompaan suuntaan menneen asian: juurikin juhlissa (eihän vanhemmat muuta pääse näkemään) oppilaat ovat kivin levottomia, höpöttävät ja omiin silmiin häiritsevät juhlaa, eikä opettajat puutu asiaan. Tähän kaipaan sitä "entisaikojen" kuria 😊

   Poista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!