keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Päivän pulmalliset ajatuksetAamulla unenpöpperöisenä tulee sängyssä mietittyä kaikenlaista ihmeellistä:

1. Miksi aamuisin ei millään haluaisi herätä tai oikeammin nousta sängystä, vaikka päivät ovatkin yleensä kivoja, eikä väsymyksestä varsinaisesti ole kysymys. Päivät ovat jopa niin mukavia, ettei malttaisi mennä nukkumaan, vaikka tietää aamulla kierteen jatkuvan?

2. Miksi äitiä tarvitaan aina heti, kun on saanut kynsilakat lakattua kynsiin? Koskahan viimeksi olisin saanut kynsilakat pysymään siistinä edes seuraavaan aamuun, ettei ole ruttuja tai muita sotkuja?

3. Miksei kenelläkään ole tänä kesänä ylituotantoa raparperista, kun meillä ei ole omaa puskaa kasvamassa? Olen kuolannut raparperipiirakoiden kuville somessa ja lapsi on hinkunut raparperi-kaurapaistosta jo pitemmän aikaa. Muutamana viime vuonna olen jakanut raparperia ystäville ja naapureille urakalla, kun emme itse saaneet käytettyä kaikkea. 

Näissä ajatuksissa toivottelen aurinkoa sateiseen keskiviikkoon <3

32 kommenttia:

 1. Hauska postaus :). Paljon kysymyksiä pyörii munkin päässä. Ehkä joku päivä laitan ne ylös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita vaan ajatukset ylös ja ihan ulos blogiin, täältä saa hyvin vertaistukea :D EIkä tarvitse itsekseen pähkäillä näinkin isojen ongelmien kanssa.

   Poista
 2. Hyviä kysymyksiä, kukahan niihin vastaisi :)??

  Ja MIKSI yllätysvieraat tulevat juuri silloin kun kämppä on niin sanotusti levällään ?

  muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, juurikin noi yllärivieraat!!! Harvemmin niitä käy, mutta juurikin silloin kun on kämppä sekaisin ja pakastin huutaa kahvitarjottavien kohdalla tyhjyyttä :D

   Poista
 3. :)

  tarkennus kynsilakkaan: miksi äitiä tarvitaan aina silloin, kun äidillä olis jotain itselle merkityksellistä meneillään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tarkennus on hyvä: se pätee ihan mihin tahansa äidin omaan merkitykselliseen tekemiseen. Mietihän, mitä tapahtuu, kun äiti pääsee kylpyammeeseen rentoutumaan tms :)

   Poista
 4. Nuo ovat ne elämän peruskysymykset....hitsi minulta saisit raparperiä, riittäis sinullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää Satu tehdä vaihtarit - raparperit keinuun :)

   Poista
 5. Ja miks jollain on aina asiaa silloin kun puhut puhelimessa (mun kohdalla koskee vain sitä aikaa tietty kun rinsessat on täällä/olen siellä😄)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten niin totta! Harvoin enää tulee oikein juteltua puhelimessa, mutta takuu varmasti ainakin lapsella on juuri silloin asiaa. Saman "ongelman" huomasin eilen, kun juttelin naapurin sedän kanssa puutarhan hoidosta, neiti huusi vieressä koko ajan äiti sitä, äiti tätä, eikä asia todellakaan ollut edes kiireellinen. Ja neiti on kuitenkin sen 11 vee, huh!

   Poista
 6. Hyviä kysymyksiä :) Lakkaan kynnet yleensä iltaisin ennen nukkumaanmenoa juuri siksi että ainoa hetki kun ehtivät kuivumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin lakkasin eilen illalla, kun kuvittelin, ettei mulla oo enää "hommia". Mutta niin vain neiti tarvitsi apua kepparin kepin kiinnittämisessä, ja tottahan siinä kynsilakat meni ruttuun, kun eivät olleet ehtineet kunnolla kuivua.

   Poista
 7. Jaa-a. Enpä osaa vastata noihin...Lakkaankin kynnet ehkä kerran vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin lakkasin ennen tosi harvoin, mutta nyt oon innostunut töihin lakkailemaan. Mutta odottelen viisaita vastauksia varmaan lopun elämääni :)

   Poista
 8. Hyviä ja tuttuja kysymyksiä... Mikähän siinä onkin, että äitiä tarvitaan AINA, jos yrittää tehdä jotain omaa tai on kynnet just lakattu?? Ihme juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on näitä elämän suuria mysteerejä! Istupa sohvalle ja aloita joku ihana sarja kaikessa rauhassa, eiköhän silloin ipanat tule sisään ja vaadi sitä tai tätä, tai ainakin keksivät jonkun megalomaanisen riidan keskenään. Ihanaa olla äiti <3

   Poista
 9. Ihana postaus. Tuo kynsilakka juttu on niin totta tai olepa puhelimessa niin tokihan lapsilla on sulle asiaa tauotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisuuden kautta: onhan se kiva, että on kaivattu ja tarvittu, onhan?

   Poista
 10. Aika hauskoja kysymyksiä :) ja täällä kyllä tulee taas tuota raparperia, mutta taidan olla ihan liian kaukana :) itse kun en raparperista niin välitä ja piirakankin teen korkeintaan yhden..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, että yleensä raparperista on ylituotantoa, vaikka sitä ei juurikaan kauheasti tule loppujen lopuksi käytettyä. Tai sitten sitä ei ole ollenkaan, että saisi lapselle sen kaurapaistoksen tai kahvipöytään yhden piirakan. Viime kesänä tein kyllä ihan älyttömän hyvää raparperimehua, mutta taitaa tänä vuonna tulla välivuosi :)

   Poista
 11. Mä saan jo aika hyvin lakat kuivatettua kynsissä. Raparperia ostin viimeksi k-marketista. Aamut on mysteerejä myös minulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun en haluaisi jotenkin ostaa raparperia, mikähän siinäkin on? Onneksi yhdellä työkaverilla on ylituotantoa ja ex-naapurilla myös eli eiköhän me saada osuutemme kesän sadosta :)

   Poista
 12. Olipas kysymykset! Voi kunpa joku huomaisi tuoda raparperia teillekin. Meillä kasvu vasta alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo raparperigate ratkea vielä onnellisesti :)

   Poista
 13. Minulla on aamuisin täysin päinvastainen ongelma! En millään malttaisi pysyä sängyssä, kun olen niin malttamaton pääsemään aloittamaan uuden päivän. :-) Vaikka siis ei olisi tiedossa mitään erikoista, vaan olisi ihan perusarkipäivä tiedossa.

  Meiltä saisit pakastimesta pari vuotta vanhaa raparperia, mutta et tainnut ihan sitä tarkoittaa. :-D

  VastaaPoista
 14. Ehkä en ihan välttämättä halua parivuotista raparperia 😂

  Vapaapäivinä herään kyllä suht ajoissa ja ihan mielelläni, mutta herätyskellon ääni saa jotenkin sellaisen tahmean vireen päälle, vaikka kuinka kiva päivä olisi tiedossa.

  VastaaPoista
 15. Hyviä ajatuksia, se on kyllä aivan totta :)
  Meillä on ollut auringonpaistetta, mutta kylmä tuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin tuli aurinko esiin iltapäivästä, joten saatiin vähän pihahommia tehtyä 😊

   Poista
 16. Miksi aina iskee vessahätä, kun on juuri lakannut kyntensä ja minne katosi meidän pihalta vuosi sitten raparperit ja mummin mökiltä. :) Sama täällä, unen rajamaasto on aina ajattelun aikaa, välillä ei järjen hiventäjään ja välillä parhaat ajatukset syntyvät silloin.

  Kivaa päivää Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesshätä on myös yksi "hyvä" syy kynsilakkojen tuhrimiselle, mutta useimmiten syy on kyllä lapsissa. Raparperimysteeri vaatii selityksen, jota emme kuitenkaan ehkä koskaan saa 😊

   Poista
 17. Miksei ikinä ole sellaista aamua, että:
  -ei väsytä
  -ei ole kiire
  -aamiainen on valmiina
  -aamiaiselle ei tarvitse pukeutua
  ;)

  VastaaPoista
 18. Iloisia ja reilpaan energisiä aamuja kera valmiiksi katetun herkkuaamiaisen kera toivoisin joskus kokevani, mielellään aika pian 😂

  Yleensä viikonloppuisin mun aamut ovat kiireettömiä ja pukeudun ainoastaan kylpytakkiin ja villasukkiin. Mutta koska olisi sellainen todellinen pyjamapäivä??

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!