sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Arkikuvahaaste 7/52

Yksi kuva/viikko, vuoden ajan, meidän perheen tavallista arkea.


Tätähän se arki on parhaimmillaan ja/tai pahimmillaan - ruuanlaittoa. Ainaista miettimistä, mitähän sitä nyt syötäisiin. Kuvassa sikäli poikkeuksellinen tilanne, että työnalle on joutumassa kaksi ruokaa: aikuisille chorizopastaa ja lapsille pekonipastaa. Harvoin teen eri ruokia, mutta tuon chorizopastan mausteisuuden takia suostun yleensä tekemään neidille pekonipastaa.

Mitäs muuta meillä on viimeisen parin viikon aikana syöty? No ainakin kanarisottoa, lämmintä salaattia lihan ja riisin kera, lihakastiketta, chili con carnea, pyttypannua, jauhalihakastiketta, lehtipihviä kermaperunoiden kera ja ehkä jotain muutakin. Tälle sunnuntaille olen "määrännyt" keittiövuoron muulle perheelle. Ruuan hankinta ja valmistus sekä ehdottomasti jälkien siivous kuuluu täänään ihan muille kuin minulle :) Luvassa taitaa olla pippuripihviä, ukkokullan spesiaalia <3


Ja vielä hetki aikaa osallistua arvontaan täällä :)

21 kommenttia:

 1. Ruuanlaittohan se arki on, hyvässä ja pahassa :D!
  Chili con carnea meilläkin tällä viikolla, vitsi että oli hyvää. Ja jauhelihakastiketta & spagettia myös - pasta on poikien lemppariruoka.

  Mahtavaa sunnuntaita piffien kera. Pippuripiffit ovat niin NAM ja pala taivasta, jos joku toinen ne valmistaa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se arki on, onneksi joskus saa vähän helpotusta. Ja pippuripihvien tekemisen mä olen ulkoistanut aivan täysin: jos ukkokulta ei niitä tee, ravintolasta saa :)

   Poista
 2. Ihana kuva, minusta suorastaan ylellinen!:) Mullakin on pihvit odottamassa, sillä miehellä oli eilen synttärit, ja tänään ehditään koko porukalla niitä juhlimaan hyvällä ruualla.:)
  Kivaa viikkoa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pippuripihvit on kyllä hyvää juhlaruokaa, vaikka vain arkeakin juhlistamaan. Ihanaa synttärijuhlaa teille <3

   Poista
 3. Ruuanlaitto on kyllä ihan jokapäiväistä ja siihen liittyvä oheistoiminta, kaupan käynti, suunnittelu jne.

  Olen tilannut meillä joka toinen viikko Sannan ruokakassin, joka on tuonut helpotusta ikuisuus kysysmykseen mitä ruokaa tänään laitettaisiin.

  chorizo pasta on niin hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tuo ruuanlaitto vähän niinkuin muutkin asiat: joskus se vain maistuu puulta suunnitteluineen, hankintoineen ja valmistuksineen. Joskus taas kaikki on ihan kivaa.

   Meille asti tuo Sannan ruokakassipalvelu ei (vielä) yllä. Käyttäisin ehdottomasti välillä. Ainakin sieltä saisi uusia ideoita ruokalistalle.

   Poista
 4. Juu aina mietitään mitä uutta tehtäisiin ja aina niitä samoja jyskytetään, jotta kaikki söisi. Kai se tästä jonain päivänä. Nam Chorizopastalle <3 Ihanaa sunnuntaita Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, aina niitä samoja. Muut ehkä eivät huomaa niiden tylsyyttä, mutta ruuan tekevänä äitinä ja samaa ruokaa syövänä itse taidan kypsyä ennemmin. Toki varmaan muukin perhe kuitenkin arvostaa vaihtelevuutta :)

   Poista
 5. Vai pippuripihviä, koska saa tulla syömään? ;) Meilläkin mies toimii yleensä lihamestarina. Jotenkin sitä aina arkena sortuu tekemään niitä samoja ruokia, jospa sun viime viikon listasta pomisi nyt itselle ensi viikolle vinkkejä. Kiitos! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pippuripihviä :) Iltapäivään menee, kun ruoka on valmista, täytyy ensin neiti saada yökyläilystä kotiin. Mutta tervetuloa Outi :D Ja listalta saa ihan vapaasti napsia ideoita, koska tiedän ruokalistan suunnittelun hankaluuden.

   Poista
 6. Juuri viimeviikollamietin, että pitäis taas tehdä postaus viikon ruuista.....no ehkä jokupäivä, kun muistaisi aina kuvata sen mitä kokkaa ;)
  Mitä tänään syödään...en ole vielä päättänyt ;)
  Mukavaa sunnuntiata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä räpsin ruoka-annoksista yleensä hätäisen kännykkäräpsyn, mutta harvoin niitä tulee täällä blogissa käytettyä :) Mä en oikein osaa elää ihan noin hetkessä ruuanlaiton kanssa, etten vielä sunnuntaina puolilta päivin tiedä mitä tänään syötäisiin :D Ihailtavaa rentoutta <3

   Poista
 7. Meillä onneksi jakautuu aika kivasti tuo ruoanlaitto. Ruoan tekeminen on ihan kivaa, ärsyttävintä on keksiä, että mitä sitä tekisi. Mukavaa ja rentouttavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ruuanlaitto on jäänyt yhä enemmän mun vastuulle, kun olen päivät kotona ja miehellä epäsäännöllinen työ. Kesällä grillaus on enemmän sitten miehen heiniä. Tuo ruokalistan laatiminen on kyllä välillä ihan älyttömän vaikeaa. Ehkä siinä meneekin sitten se ruuanlaiton ilo.

   Poista
 8. Sitähän se arki on, meilläkin jaetaan ruoanlaittoa vaikka päävastuu taitaa mulla ollakin.Lapsiakin osallistettu, saavat viikottain päättää yhden ruoan ja auttaa sen valmistamisessa, toki useammankin mutta vähintään yhden. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin nakittaa tuo meidän neiti myös keittiöhommiin oman lempiruokansa valmistuspuuhiin. Eilen oli kyllä kiva mennä valmiiseen pöytään :)

   Poista
 9. Tuttu ongelma meilläkin "Mitä sitä tänään syötäisiin?" Tuntuu, että mieleen tulee ainoastaan niitä samoja ruokia, joihin olemme jo ihan kyllästyneitä kaikki.

  Meillä keittiövuorot jakaantuvat aika tasan. Mies tekee niitä samoja perusruokia. Jos jotain uutta pitää kokeilla, niin se on minun vastuullani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä harvoin kokeillaan mitään uutta, mutta joskus yritän vähän tuoda jotain uutta, edes kerran. Tuosta listasta jäi uupumaan juurikin mainoslehdestä bongattu kanakeitto, joka olikin yllättäen kaikkien mielestä tosi hyvää. Ja sitä tehdään meillä kyllä useamminkin :)

   Poista
 10. Ruoan laitto on aivan painajaismaista kun tuntuu että ne samat sopat ja vellit pyörii päivästä toiseen. Jotain uutta pitäisi saada valikoimaan. Tahtoisin niin saada sulta ohjeen tuohon Chili con carneen, pliis jaksatko vinkata <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan sulle viestiä jossain kohtaa tuosta chili con carnesta, vaikka ihan perus mössä se meillä onkin :)

   Poista
 11. Ihana keittiökuva! Ja kertoo paljon. Sellaista se elämä on :) Kattiloita ja pannuja. Mutta kiitokseksi vaivasta saa sitten herkutella hyvällä ruualla.
  Ja Chili con carne -resepti kiinnostaa täälläkin. Nyt on sille postauksen paikka.
  Mukavaa viikonloppua, Tuija <3

  VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!