keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mustikka-valkosuklaakuppikakut

Tänään veimme mökille kattopaneelia odottamaan maalaria (minä siis). Mustikat sieltä metsästä katselivat isoina pulleina, että pakkohan niitä oli sieltä pelastaa, vaikken tarvitse pakkaseen enää yhtään marjaa. No, vien äidille osan. Ja kyllä ne tuoreet marjat on maistuneet puurossa sen verran hyvälle, että kerätään vielä vähän lisää viikonloppuna. Siellä niitä on metsä pullollaan. Ja kun mökillä ei tarvitse periaatteessa pihapiiristä lähteä mihinkään, kun kipot täyttyvät marjoista.

Vaikka olen ns. herkkulakossa, mieleni teki kuitenkin leipoa jotain. Kaivoin arkistojen kätköistä kuppikakkuohjeen. Nämä olivat äärettömän helppoja tehdä ja ihan mahdottoman hyviä (yhden maistoin!).



























Mustikka-valkosuklaa kuppikakut (12 kpl)

75 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3/4 dl maitoa 
2 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
hippusellinen suolaa
70 g valkosuklaata paloina
2 dl mustikoita

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon maito. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää valkosuklaamurut ja mustikat. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrutus:

2 dl vispikermaa
180-200 g tuorejuustoa
2 rkl mustikoita soseutettuna
2-4 rkl sokeria

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto ja mustikkasose.

Oli nää vielä aamulla ihan siistit ja kivat...


2 kommenttia:

  1. Voi että miten herkullisen näköisiä ja niin se on, että tuota täytettä päällä täytyy olla runsain mitoin! Nam. Vastailinkin oman blogin puolelle, tähän inhaan kuvanhäviämisongelmaan ja laitan sulle linkkiä tänne jahka selaan läpi, että mistä ne kuvat alkaa. :)

    Hyviä unia <3

    VastaaPoista
  2. Niin, kumpi on tärkeämpää: itse leivos vai täyte :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!