sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulunavaus

Nyt kun mieli on hieman asettunut eilisestä järkytyksestä, palataanpa niihin päivän mukaviin touhuihin. Kävimme eilen siis Sastamalan joulun avauksessa. Päivän kunniaksi oli Herra Hakkaraisen taloon ilmainen sisäänpääsy, joten sinne mentiin. Meidän neiti alkaa olla aavistuksen iso jo tuohon huvitukseen, mutta ihan kohtuullisesti vielä viihtyi. Paikka on kyllä siitä mukava, että siellä lapset saavat oikeasti touhuta. Toki sielläkin on lavasteita, joihin ei saa koskea. Kaikki lapsethan tätä eivät noudattaneet.

Itse Herra Hakkarainen kävi tervehtimässä lapsia

Koiramäen lapsetkin joulutunnelmissa

Kuningas Artturin pyöreän pöydän ritarit


Avaruudessakin käytiin

Herra Hakkaraisen talossa sain tehtyä pari jouluostostakin. Toinen oli englanninkielinen Joulupukki kirja esikoisen au pair-perheen lapsille. Eipähän tarvii sitä lähteä kaupungista metsästämään.

Kunnaksen maailmasta siirryimme varsinaiseen joulunavaukseen. Kaksi isoa hallia täynnä erilaisia myyntikojuja,  ja ulkonakin oli vielä joitakin myyntipisteitä.

Paljon käsitöitä ja leivonnaisia, sekä paljon muuta oli tarjolla. Mitään ei nyt mukaan tarttunut, vaikka montaa kivaa juttua vähän hipelöinkin. Kivointa oli kuitenkin piparinleivontanurkka. Siellä lapset saivat tehdä pipareita vaikka kuinka paljon ja syödä taikinaakin. Koristepursotusta oli joissakin pipareissa enemmän kuin tarpeeksi. Mutta kivaa oli. Ja pipareita sai ottaa mukaankin. Eikä tämä lysti maksanut latin latia.


Päivän olisi päättänyt ilotulitus, mutta meidän perhe lähti muikkuannosten kera kotiin huilailemaan. 

Tänään on sitten käyty taas uimakoulussa ja sytytetty ensimmäinen adventtikynttilä.Mukavaa ensimmäistä adventtia kaikille!

2 kommenttia:

  1. Olipas mukavan oloinen tapahtuma, tuolla piparinleivontanurkassa minäkin olisin viihtynyt ;) Ihanat adventtikynttilät <3
    Mukavaa Joulukuun ekaa teillekin!

    VastaaPoista
  2. Ihanalta kuullostaa ja ennenkaikkea näyttää! :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!